In Beeld: ademloos luisteren in het Asserbos naar vertellingen uit ‘De Schemerpoort’

Assen - Het Asser openluchttheater Tivoli afgelopen zondag op een ietwat kille zomeravond. De vertellers Herman Kruize en Jeanet Landman waren daar present met vertellingen uit 'De Schemerpoort'.

Verhalen op de grens van licht en donker, met spannende, grappige en gevoelige verhalen uit Drenthe en wijde omstreken. Beide vertellers werden daarbij op de Keltische harp begeleid door Engbert de Leeuw. ‘De natuur is het theater en laten de bomen vanavond onze coulissen zijn’, merkte Jeanet Landman tijdens haar openingswoord op. 

Wat daarna volgde waren prachtig vertelde, sfeervolle verhalen in de stilte van het Asserbos. Fantasievolle verhalen, maar ook verhalen die uit het leven waren gegrepen. De ongeveer veertig toehoorders luisterden ademloos toe.

Met weinig middelen iets moois

In de pauze genoten de aanwezigen van een kopje koffie in het Duurzaamheidscentrum. En zo werd met weinig middelen iets heel moois neergezet in het openluchttheater. Omdat dit theater toch relatief weinig gebruikt wordt, kun je je afvragen waarom niemand eerder op dit idee is gekomen. Maar het vraagt zeker om een herhaling.

Tekst: Bert Jippes