Geleidestroken voor blinden keren terug in centrum Rolde

Rolde - Burgemeester en wethouders van de gemeente Aa en Hunze hebben onlangs besloten om weer geleidestroken voor blinden aan te brengen in het centrum van Rolde. De PvdA had zich hier hard voor gemaakt.

De sociaal-democraten in de gemeente zijn blij dat de kogel eindelijk door de kerk is. De geleidestroken waren in 2015 om onverklaarbare redenen gesneuveld bij de uitvoering van het herinrichtingsplan. Het expertisecentrum voor blinde en slechtziende mensen Koninklijke Visio heeft opdracht gekregen om het verder uit te werken. In eerste instantie wordt gedacht aan een looproute in de vorm van een rondgang in het gebied langs de hoofdroute tussen Albert Heijn en het voormalige pand van de Rabobank.

'Het is een mooie 'bijvangst' dat het college nu ook gaat kijken naar vervanging van de verouderde stroken tussen Zorgcentrum Hendrik Kok en het dorpscentrum', stelt de PvdA, die het afgelopen jaar hierover tot tweemaal toe schriftelijke vragen heeft gesteld. 'De PvdA blijft zich hard maken voor toegankelijkheid van het openbaar gebied. Winkelgebieden en andere openbare ruimtes moeten goed toegankelijk zijn voor iedereen. dus ook gehandicapten, mensen die moeilijk ter been zijn, blinden en slechtzienden. Dat is van groot belang in een tijd, waarin de samenleving snel vergrijst en steeds meer mensen zijn aangewezen op bijvoorbeeld een rolstoel of een rollator.