Een terrasoverkapping van douglas hout is een verrijking voor iedere tuin

Zelf een overkapping of een veranda bouwen. Heeft u daar wel eens aan gedacht? Met enige ervaring en klustips op Internet bouwt u zelf de overkapping van uw dromen.

Een goede voorbereiding voor een tuinproject als het bouwen van een overkapping is wel essentieel. Zodra u heeft bepaald waar de overkapping komt en wat de afmetingen zijn, wordt het tijd om meer informatie in te winnen over verschillende houtsoorten. Natuurlijk wilt u jarenlang plezier hebben van de terrasoverkapping, maar ook een mooie uitstraling is een voorwaarde waar de overkapping aan moet voldoen.

Wilt u een overkapping met een lange levensduur en een sfeervolle uitstraling? Kies dan voor douglas hout of lariks Douglas hout. Dan weet u zeker dat u jarenlang kunt gaan genieten van de tuin onder een prachtig prieel. Waar wacht u nog op? Douglas hout en andere houtsoorten voor uw overkapping, bestelt u heel eenvoudig via onze webshop www.houthandelonline.nl. Houthandelonline is dé groothandel voor particuliere en zakelijke klanten. Hier vindt u al het benodigde hout voor het bouwen van een overkapping of een ander bouwproject.

Zelf een overkapping bouwen

Een overkapping of een veranda in de tuin is nog altijd steeds heel populair. Met het klimaat in Nederland hebben we immers geen garantie op een heerlijke zomer. Een overkapping of een veranda in de tuin is dan ook de oplossing voor als u meer en langer van uw tuin wilt genieten. Onder een overkapping zit u in ieder geval droog en bent u beschermd tegen zonnestraling. Zo kunt u genieten van de tuin wanneer u maar wilt en dat willen wij Nederlanders zo graag.

Nederlanders klussen graag en steeds vaker bouwt men zelf tuinprojecten zoals overkappingen. Ten eerste omdat we daarmee toch kosten kunnen besparen. En ten tweede geeft zelf klussen een gevoel van trots en voldoening.

Zelf een overkapping bouwen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk. Op Internet kunt u inspiratie opdoen, offertes aanvragen en prijzen vergelijken. Ook een compleet stappenplan of een montagevideo zijn slechts een paar muisklikken van u verwijderd. Heeft u toch liever persoonlijk advies? Dat is bij Houthandelonline geen probleem. Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar. Uiteraard ook via de mail. Al uw vragen over onze producten worden vakkundig beantwoord door een van onze specialisten. Natuurlijk biedt onze webshop ook alle goede service en dienstverlening, die u van een groothandel mag verwachten. Is bijvoorbeeld een product niet naar wens of ziet u af van de bestelling? Dan mag u de order zonder opgaaf van reden binnen veertien dagen retourneren of annuleren.

Duurzaam hout

Hoe duurzamer douglas is, hoe langer het onbehandelde hout ook goed blijft in de buitenlucht. Door droging wordt het hout nog sterker en harder. Er zijn drie soorten Douglas hout die onbehandeld kunnen blijven, zonder dat het hout snel haar prachtige, natuurlijke, warme uitstraling verliest. Wilt u Douglas laten vergrijzen? Dan raden wij aan om voor één van deze soorten te kiezen.

Douglas hout van de Lariksspar is Europees naaldhout en van nature al hard. Onbehandeld lariks Douglas hout gaat zo’n 10 tot 15 jaar mee.

Voor het bekleden van de gevel zijn de bekende rabatdelen heel geschikt. Als deze potdekselplanken van de Western Red Cedar spar afkomstig zijn, heeft u daar wel 15 tot 25 jaar plezier van. Tot slot bestaat er nog een Douglas soort met duurzaamheidsklasse 1. Dit hout, genaamd Azobe, blijft 25 jaar of langer goed en wordt vooral toegepast voor beschoeiingen of funderingen.

Douglas hout beschermen of toch niet?

Sterk of niet, wij adviseren om het hout wel te beschermen met een beits of een impregneer op olie- of waterbasis, zeker wanneer u kiest voor het lariks Douglas hout. Of wanneer het hout veel te maken krijgt met weersinvloeden, zoals het geval is bij een overkapping. Beits is verkrijgbaar in vele kleurvarianten, ook grijs of whitewash. Wilt u natuurlijke houtkleur behouden? Kies dan voor een transparante bescherming. Het onderste gedeelte van douglas palen, die de grond in gaan, hebben een goede bescherming van bijvoorbeeld bitumen nodig. Door aanraking met vochtige grond gaat onbehandeld Douglas hout snel achteruit.

Kiest u ervoor om het hout onbehandeld te laten? Dan krijgt het Douglas een blauw grijze uitstraling door water en zonlicht. Veel mensen houden van deze natuurlijke verandering en laten het Douglas hout daarom ook vergrijzen. Het kan in ieder geval geen kwaad, alleen gaat het hout minder lang mee.

Douglas hout: een populaire verrijking voor de tuin

De afgelopen jaren is douglashout enorm in populariteit toegenomen. Grotendeels komt dit door de warme uitstraling van het hout. Hout van de Douglasspar heeft meestal een lichte geelrode tot geelbruine tint. Door de blootstelling aan lucht en licht, verkleurt deze tint naar een oranje tot geel bruine gloed. Deze warme uitstraling is juist zo geliefd.

Doordat douglas zo sterk is, is het ook voor vele doeleinden te gebruiken. Niet alleen voor een overkapping, maar ook voor een terrasscherm, pergola, tuinmeubels of een kapschuur. Houthandelonline beschikt over een ruim assortiment douglashout. Allerlei soorten die nodig zijn om houten tuinprojecten te kunnen bouwen, zoals bijvoorbeeld Zweeds Rabat of geschaafd Douglas hout. Maar ook als u op zoek bent naar hardhout, eikenhout en plaatmateriaal, als betonplex, zijn wij dé groothandel. Welke houtsoort u ook zoekt, u vindt het bij Houthandelonline!

Houthandelonline: de online groothandel voor particuliere en zakelijke klanten

Naast particuliere klanten, kunnen ook zakelijke klanten bij ons terecht. Houthandelonline verkoopt hout van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen. Een order leveren wij binnen twee tot zeven werkdagen op het door u opgegeven adres. Op onze duidelijke en overzichtelijke website staat uitgebreid beschreven, wat wij voor beide klantgroepen kunnen betekenen. Daarnaast staan wij op vaste tijden ter beschikking om deskundig advies te geven. Dat is wel zo prettig.

Ook blijven wij ons ontwikkelen en breiden wij de webshop regelmatig uit, door ons uitgebreide assortiment actueel te houden. Dit wordt allemaal geregeld vanuit ons hoofdkantoor in Wognum.