Speeddaten over borstvoeding in Wilhelminaziekenhuis Assen

​Assen - De kinderafdeling en de kraamafdeling van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen geven van 1 tot 8 augustus extra aandacht aan borstvoeding.

Dit vanwege de Wereld Borstvoeding week. Tijdens Wereld Borstvoeding week zijn de genoemde afdelingen versierd, is er elke dag iets lekkers bij de koffie en krijgen alle moeders een tas mee met kleine cadeautjes die iets te maken hebben met borstvoeding of baby’s. Woensdagochtend 2 augustus is er bovendien een bijzonder borstvoedingscafé in het WZA-restaurant.

Speeddaten

Woensdag 2 augustus van 10.00 tot 12.00 uur houdt het WZA in het ziekenhuisrestaurant een borstvoedingscafé waar aanwezigen ervaringen kunnen uitwisselen en kunnen speeddaten met verschillende lactatiekundigen (borstvoedingsdeskundigen).

Elke lactatiekundige heeft zijn/haar eigen tafel. Ieder kwartier kan men wisselen van tafel en zo een kwartier, met meerdere bezoekers, praten met en vragen stellen aan de betreffende lactatiekundige. Het kan gaan over hun specialisatie of aandachtsgebied, over een boek dat ze geschreven hebben of over de speciale diensten die ze verlenen.

Zo is Stefan is bekend van bv.com, weet Maaike veel van lipband- en tongriemproblematiek, en geeft Roxanne kolfconsulten en is draagdoekconsulent. Marianne heeft een paar boeken op haar naam staan die ze in het Nederlands heeft vertaald. Maak ook kennis met de borstvoedingscoaches van het WZA!

Cadeautje: op de foto

Tijdens het borstvoedingscafé is een fotograaf aanwezig die borstvoedingsmomenten vastlegt. Natuurlijk krijgt men dan een afdruk van de foto; dit is een cadeautje van het WZA. Aanmelden voor het borstvoedingscafé is niet nodig, bezoekers kunnen gewoon binnenlopen.

Certificaat

Het WZA heeft een officieel beleid om borstvoeding te stimuleren. De verpleegkundigen en verzorgenden op de afdeling worden geschoold om in de praktijk het borstvoedingsbeleid te kunnen uitvoeren. Hiervoor heeft het WZA het certificaat Zorg voor Borstvoeding behaald van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en Unicef.