Wolkentheater treedt op voor kinderen bij AZC Assen

Assen - Het rondreizend openlucht circusfestival stichting Wolkentheater treedt zondag 23 juli op bij het AZC Assen. De optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen.

En de kinderen weer een lachend kind te laten zijn. Ze kunnen deelnemen aan diverse workshops en de nieuwe poppenvoorstelling zien.

Voorstellingen voor vluchtelingenkinderen

Al bijna 25 jaar speelt het Wolkentheater voorstellingen voor vluchtelingenkinderen en omwonende van AZC ‘s. Deze zomer verwelkomt de stichting zelfs haar 100.000ste bezoeker! De oprichter van de stichting Adrijan Siniša Rakić, zelf vluchteling uit voormalig Joegoslavië, ondervond in 1992 dat de kinderen in sober ingerichte AZC ‘s wel wat persoonlijke aandacht en positiviteit kunnen gebruiken. De situatie hield Adrijan dermate bezig dat hij zijn leven wijdde aan het helpen van vluchtelingenkinderen door ze via theater te steunen en kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes.

Toegankelijk voor alle kinderen

Het gezelschap bestaat inmiddels uit professionele theaterdocenten, acteurs, poppenspelers, clowns, musici en andere gedreven mensen uit de theaterwereld. Er wordt gecommuniceerd met gebaren, bewegingen en muziek zodat het toegankelijk is voor kinderen uit alle windstreken. De stichting is nog nooit structureel gesubsidieerd door de overheid en is afhankelijk van donaties en giften.