Galerie Huis ter Heide opent nieuwe expositie: veel en gevarieerde kunstwerken

​Huis ter Heide - Galerie Huis ter Heide heeft zondag een geheel vernieuwde expositie geopend. Er is weer genoeg te zien en bewonderen voor de kunstliefhebbers.

De tentoonstelling loopt van 2 juli tot en met 27 augustus. Tijdens deze tentoonstelling is zoals gebruikelijk het werk te zien van de vaste leden van het collectief. Daarnaast is ook zeer divers en gevarieerd werk te zien van vier gastkunstenaars.

Vanuit het collectief was er deze keer speciale aandacht voor het werk van:

Wiepke Folkerts

Vijf geheel nieuwe fotokunstwerken werden gepresenteerd met als centraal thema de Kust van Noord-Nederland. Werk dat gemaakt is op heel diverse locaties, maar allemaal geïnspireerd op de rust en ruimte aan de prachtige kust van het Noorden. Van Texel via Harlingen en Lauwersmeer tot in de Eemshaven. Wiepke gaf uitleg over wat hem inspireerde bij het maken er van.

Daarnaast werden de nieuwe gasten door Halbe Hageman welkom geheten. Vervolgens was er alle gelegenheid om de kunst te bewonderen en werd door de kunstenaars toelichting gegeven op kun werk.

Nelleke Lengkeek

De haast onbeperkte mogelijkheden die klei biedt maakt het voor haar een ideaal materiaal om mee te werken. Alle beelden worden handgevormd en zijn figuratief waarbij humor een belangrijke rol speelt. Zij haalt haar inspiratie veelal uit een simpel woord of gezegde wat bij haar een bepaald beeld oproept. Kenmerkend voor haar werk is het enorme plezier waarmee ieder beeld gemaakt is.

Marga Boogaard

Toen marga Boogaard voor het eerst met klei in aanraking kwam was ze gelijk verkocht. Zij volgt verschillende sporen zoals abstract en geometrische vormen. De bolvorm en het opbouwen in lagen heeft haar interesse. Het werk wordt stukje voor stukje opgebouwd en bestaat uit honderden stukjes klei die aan elkaar gemonteerd zijn.

Sarah Creek

Sarah Creek schildert hoofdzakelijk met acryl op linnen/canvas. Zij gebruik zwart/wit tinten en als ze kleur gebruikt mengt ze uit de primaire kleuren waarbij ze ook regelmatig de bruintinten gebruikt. Wat uiteindelijk in een sober en rustig geheel resulteert. Mensen en de natuur en de relatie tot elkaar inspireren haar het meest, ze probeert in haar werk verbondenheid, schoonheid en liefde over te brengen.

Jaap Bos

Jaap Bos maakte als 60-jarige kennis met steen en heeft zich in een aantal jaren ontwikkeld tot beeldhouwer. En vervaardigd nu gedurende 12 jaar beelden uit diverse soorten steen waarbij hij zich leiden laat door natuurlijke lijnen, op zoek is naar wat de steen in zich verborgen houdt. Veelal is het abstract werk dat als vanzelf ontstaat.