Pascal Huser en Justin Mulder van FC Emmen naar ACV

Assen - Pascal Huser en Justin Mulder, beiden van FC Emmen, komen volgend seizoen uit voor ACV in de Derde Divisie.

Pascal Huser (22) is een centrumspits,  die in Nieuw Schoonebeek woont. Hij begon met voetballen bij de vv Schoonebeek en maakte daarna de overstap naar FC Emmen.  SC Heerenveen werd zijn volgende club en in die periode werd hij uitverkoren voor Oranje onder 17, waarmee hij in 2012 Europees kampioen werd.

Kruisband

In datzelfde jaar lag zijn eerste profcontract bij Heerenveen klaar, maar voordat het aan tekenen toekwam werd  Huser uitgeschakeld door een kruisbandblessure. Na het herstel  verhuurde SC Heerenveen de aanvaller aan MVV, waar hij 17 wedstrijden in de Jupiler League speelde.  Een nieuwe kruisbandblessure betekende het vertrek bij Heerenveen, maar FC Emmen gaf hem de kans  te revalideren.

Daar stond hij het afgelopen seizoen onder contract. Emmen besloot echter niet door te gaan met Huser, die daarop voor ACV koos.

Justin Mulder

De in Hoogezand wonende Justin Mulder (20) is buitenspeler en kan zowel aan de rechter- als de linkerkant uit de voeten. In de jeugd kwam hij uit voor vv Hoogezand. Hij werd in 2013 opgenomen in de A1 van de jeugdopleiding van FC Emmen.

Op 25 april 2014 maakte hij in dienst van die club zijn debuut in het betaalde voetbal in een competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard. Omdat het verhaal bij FC Emmen ten einde liep, moest Mulder uitkijken naar een nieuwe uitdaging. Bij ACV hoopt hij in de Derde Divisie weer veel aan spelen toe te komen.