Asser journalist Jan Hof (88) heeft nieuwe uitgeverij: De Hofboekerij

Assen – Jan Hof uit Assen is samen met zijn vrouw Leni een uitgeverij begonnen: De Hofboekerij. De 88-jarige journalist is daarmee een nieuwe weg ingeslagen.

Geen geraniums dus voor de oudste nog werkende journalist van Nederland. Jan Hof is sinds 1946 werkzaam geweest voor onder meer Het Vrije Volk, De Telegraaf, de VARA, NCRV, KRO en de RONO. De Assenaar werd landelijk bekend als verslaggever van het NOS-sportprogramma 'Langs de lijn' en als algemeen reporter voor de AVRO. Sinds 2003 heeft Hof in de Drentse hoofdstad zijn eigen internetkrant Asser Journaal.

Verzet

Met De Hofboekerij komt daar dus een nieuw hoofdstuk bij. De uitgeverij richt zich met name op boeken over het verzet in de jaren ’40-’45 en aanverwante zaken, kinder -en jongerenboeken en literatuur in een brede verscheidenheid. Het eerste boek wordt op vrijdag 2 juni in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos gepresenteerd. Dat boek vertelt over een ‘unieke ontsnapping’ naar Engeland op 6 mei 1941met een watervliegtuig uit de Minervahaven in bezet Amsterdam.

Het boek wordt dan aangeboden aan Jan Slomp, zoon van de Drentse verzetsheld Frits de Zwerver, en vier zonen van een van de vier vluchters, Jan J. Beelaerts van Blokland. Jan Slomp is tevens verbonden aan het Verzetsmuseum in Amsterdam.

Schrijfwedstrijden

Tijdens de bijeenkomst in het Duurzaamheidscentrum worden ook twee nationale schrijfwedstrijden aangekondigd: ‘Tieners schrijven voor tieners’ en 'Een ‘nieuwe generatie Streek- en Familieroman Auteurs'.