Internationale Ducati Clubraces op het TT Circuit van start

Assen – Het TT Circuit staat dit weekend geheel in het teken van de Internationale Ducati Club Races, een jaarlijks terugkerend evenement van de Ducati Club Nederland (DCN).

De DCN is de grootste Ducati club ter wereld met een ledental van net onder de 4000. Wat begon op 26 oktober 1979 met een groep van 10 deelnemers op het circuit van Zolder is inmiddels uitgegroeid tot een waar raceweekend met meer dan 400 deelnemers op het MotoGp circuit van Assen. Aan de start verschijnen vooral Ducati’s maar ook andere merken uit Europa en de USA zijn welkom.

Wennen

Vrijdag werden de eerste vrije trainingen verreden. Een dag waar de deelnemers weer konden wennen aan het snelle asfalt van het Assen circuit en de motor optimaal konden afstellen voor de rest van het weekend. Zaterdag vinden de kwalificaties plaats terwijl op zondag de races plaatsvinden. Met zo’n zeventien races staat de zondag bekend als een dag vol spektakel.

Niet alleen op de baan maar ook op de paddock gebeurt van alles. De paddock is het gehele weekend open  voor bezoekers. Men kan dus dicht bij de motoren en de deelnemers komen. Jaarlijks is er ook een onderdelenmarkt, leuke attracties en zijn ook andere Italiaanse motorclubs aanwezig met een infostand.

Replica

In 2017 is het thema de Ducati Superbikes. Van elke World Superbike Championshipjaar waarin het fabrieksteam heeft deelgenomen is geprobeerd om één replica van het Ducati Corse team naar Assen te halen. Voor de liefhebber van Ducati en van het WK Superbikes een must om te zien.