FC Assen stevent af op titel na zevenklapper, verlies LEO, remise FC Amboina

Assen – Koploper FC Assen kan de titel in de tweede klasse L nauwelijks meer ontgaan. De formatie van trainer Harold Wekema maakte zondag in Zuidbroek gehakt van ZNC (0-7) en heeft met nog twee duels voor de boeg alles in eigen hand.

Die laatste twee wedstrijden zijn tegen de degradatieklanten Amicitia VMC (thuis) en GSAVV/Forward (uit). Wekema: ‘We mogen het nu gewoon niet meer uit handen geven. En gezien het volwassen spel van mijn ploeg bij ZNC heb ik daar alle vertrouwen in.’

FC Assen was in Zuidbroek vanaf de eerste minuut geconcentreerd en liet de thuisploeg alle hoeken van het veld zien. Na een ruststand van 0-3 maakten de bezoekers in de tweede helft de zevenklapper compleet. Grote man aan Asser kant was andermaal spits Dzenan Sarkinovic met drie doelpunten. Tim de Winter (2), Marinus Gerding en Raymond Ouderdorp namen de overige treffers voor hun rekening.

LEO

Te slap beginnen, het daarna niet meer recht kunnen trekken en verliezen met 1-3. Dat is volgens LEO-coach Jan Willem de Haan het verhaal van zijn ploeg in een notendop op eigen veld zondag tegen CEC.

De ploeg uit Loon is nog niet veilig in de derde klasse C en had volgens De Haan tegen CEC een grote stap kunnen zetten richting klasse-behoud. ‘Maar door persoonlijke fouten komen we op een 0-2 achterstand en beginnen dan pas te voetballen. Helaas was het toen al te laat.’

Omdat Leo na rust meer ruimte moest weggeven, kon CEC loeren op de tegenstoot en scoorde ook nog de 0-3. Maarten Schepers maakte de nederlaag wat dragelijker door de eindstand vanaf de stip op 1-3 te bepalen.

Volgende week wacht LEO de zware uitwedstrijd contra Asser Boys, dat volop strijdt voor het kampioenschap. De Haan: ‘Voordeel is dat Asser Boys de aanval zal zoeken, wellicht kunnen wij dan ons favoriete spelletje spelen: inzakken en counteren. We zullen zien, maar lastig zal het zeker worden.’

FC Amboina

FC Amboina is volop in de race voor de derde periodetitel in de vijfde klasse C, aangezien de ploegen die boven de Assenaren staan, Oldenholtpade en TLC, al een periodetitel op zak hebben. Terschelling is een van de concurrenten van FC Amboina voor dat laatste nacompetitieticket en de eilandbewoners kwamen zondag naar Assen. Na een enerverend duel werd het 3-3. Met BEW op het vinkentouw wordt het dus nog spannend wie er uiteindelijk met de derde periode aan de haal gaat.

Overige uitslagen:

ZFC Zuidlaren – FC Lewenborg 3 – 3
Annen – ASVB 2 – 1
Muntendam – SVZ 4 – 0
Gomos – VAKO 4 – 1

Gieten – Titan 3 – 0

Smilde’94 – S.V. Hoogersmilde 0 – 1