Koningsdag Assen breidt programma uit

Assen - Koningsdag in Assen heeft het programma uitgebreid. De bekende Asser Troubadour Jason treedt op, kinderen kunnen varen en er is een speciale schaaksimultaan.

Jason en zijn band treden op in de Gouverneurstuin van 16.00 tot 17.00. Jason is bekend van de voormalige groep Asman uit Assen. Hij heeft pas geleden opgetreden met Paul de Leeuw.

De kinderen mogen meevaren op een sloep van stichting Phusis op de Kop van de Vaart en ook meerijden op Trikes van stichting C.S Riders vanaf 10.30 uur.

Twintig borden

Om 10.45 uur start een speciale schaaksimultaan met twintig borden in de Kruisstraat. Kinderen kunnen hun krachten meten met een gerenommeerde schaakmeester. Daarnaast worden er eenvoudige en innovatieve spelvarianten gespeeld en is er een heel actieve vorm van levend schaken. De winnaar van het simultaanschaken krijgt de Koningsbeker.

Deze simultaan hoort bij de Nederlandse Jeugdschaak Kampioenschappen, die van 23 tot en met 29 april gespeeld worden in Van der Valk Hotel in Assen. Ouders en kinderen zijn daar dagelijks welkom voor allerlei leuke en leerzame schaakactiviteiten. Meer informatie staat op de toernooisite http://njsk.nl/.

Ook zijn op Koningsdag twee velden met grote schaakstukken aanwezig. Bezoekers kunnen tot 14.00 uur steeds aanschuiven al er een plek vrijkomt.