Brugklassers Lariks maken op bijzondere manier kennis met de Duitse taal

Assen - Mach mit! – Doe mee! – staat in grote witte letters op de oranje BMW 218d Active Tourer die meerdere keren per week door Nederland rijdt om leerlingen Duits met de Duitse taal en cultuur vertrouwd te maken. Maandag was de bus in Assen.

De Mach-mit-Mobil deed locatie Lariks van CS Vincent van Gogh aan, waar de vwo-brugklasleerlingen les kregen over Landeskunde. De lessen werden gegeven door native speakers en leerlingen konden meedoen aan spelletjes en andere leuke activiteiten, waarbij de scholieren op verschillende manieren werden uitgedaagd. Ze traden in de voetstappen van Duitse uitvinders, proefden aparte Duitse smaken, luisterden naar recente Duitse popmuziek of planden een vakantie in Duitsland.

Op deze manier verbeteren de brugklasleerlingen hun taalkennis en ontdekken de Duitse taal en cultuur. Doel van de Mach-mit-Mobil is bij scholieren en studenten belangstelling te wekken voor het vak Duits en kennis over Duitsland over te dragen. Anette Rutgers, docente Duits op Lariks: ‘Het is belangrijk dat leerlingen de Duitse taal goed beheersen, zeker in het gebied waar wij wonen. Daar kunnen ze later in hun carrière veel aan hebben!’