Assen krijgt grootste kookwinkel van Noord-Nederland

Assen - Vanderveen Warenhuis in Assen krijgt het landelijke steunpunt van Cook&Co. ‘Het wordt de grootste koken en tafelen winkel in Noord-Nederland’, zegt een woordvoerder van het warenhuis in Assen.

Het huidige filiaal op de eerste etage wordt daarvoor uitgebreid van 200 naar 500 vierkante meter. Hierdoor kan het complete assortiment worden geboden. ‘De afdeling wordt een belangrijk steunpunt van het landelijke Cook&Co-hoofdkantoor voor service, productdemonstraties en het uittesten van nieuwe producten voor koken en tafelen’, aldus de woordvoerder van een warenhuis.

Big Bazar

‘Zowel Cook&Co als Big Bazar die in ons warenhuis zijn gevestigd, hebben meer ruimte nodig. Het zijn beide winkels van Blokker Holding bv. Er moest dus een keuze worden gemaakt.’ De voorkeur van Vanderveen ging uit naar het vergroten van Cook&Co. ‘Wij willen specialisten in ons warenhuis en dus is hierop de keuze gevallen.’ Dit betekent dat Big Bazar vertrekt uit het warenhuis. Naar een nieuwe grotere locatie in Assen voor deze winkel wordt nog gezocht. De verbouwing van Cook&Co begint 8 mei. ‘Dit is een hele aanwinst voor Assen.’