In de Asser kelderklasse: LTC 8 speelt gelijk tegen Gasselternijveen 2

Assen - In de diepste krochten van het amateurvoetbal in Assen spelen jongens op zaterdag en zondag op onmogelijke tijden hun wedstrijden. Van verzorgd voetbal is geen sprake, maar een flinke portie wilskracht maakt veel goed.

Bij de Asser zaterdagclub LTC speelt sinds dit seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis een recreatief zondagelftal. De Asser Courant introduceerde deze selectie aan het begin van het seizoen en ging zondag weer eens langs tijdens het duel met Gasselternijveen.

Het is zondag 26 maart. Het achtste elftal van LTC uit Assen verzamelt zich om kwart over negen 's ochtends bij sportpark De Hoogte in Assen. Vandaag speelt het team de wedstrijd tegen Gasselternijveen, waar het eerder dit seizoen met 2-0 verloor. LTC 8 staat tiende in een competite met elf deelnemende teams en sprokkelt de puntjes bij de andere laagvliegers. 

Plezier

De wedstrijdbesprekingen zijn gelijk zoals altijd: kort op de man, met zijn allen druk zetten en veel plezier hebben. Een van de spelers verslaapt zich en de bank telt dus twee spelers, waarvan één geblesseerd. Voorafgaand aan de wedstrijd regelt het team alles zelf. Cornervlaggen, ballen, warming-up. Geen trainer of leider die erbij helpt. 

In de eerste helft zet LTC aardig druk op haar tegenstander die onzeker oogt. Gasselternijveen blijkt weinig tegengas te bieden aan de jonge mannen uit Assen. Het resulteerde in een afstandschot van Rick de Weerd die tot ieders verbazing in de netten achter de doelman belandt. Die voorsprong blijft een tijdje, tot een bal over de verdediging heen vliegt. Centrale verdediger Jordi Oortwijn probeert nog wel zijn voet er tegen te krijgen, maar weet geen block te forceren. De bal belandt achter keeper Wessel van Kins: 1-1.

Hangende koppies

Bij rust is het tijd voor thee. Hangende koppies in de kleedkamer. Niet om het spel, want dat is best aardig voor het normale doen van de Asser ploeg, maar meer omdat de tankjes aardig leeg zijn bij een aantal jongens. Teamleiders en spelers Nick Braxhoofden en Mark in 't Groen doen hun woordje. Met name complimentjes komen uit hun monden in de kleedruimte van de thuisspelende ploeg.

Na rust moet de druk er weer op, want LTC voelde dat er een overwinning met broodnodige punten in deze wedstrijd zat. Gasselternijveen is echter de ploeg die op voorsprong komt. Na die tegengoal komt er eigenlijk nog nauwelijks gevaar van de bezoekers. Ook LTC weet weinig te creëeren, wat tot irritaties aan beide kanten lijdt. Opstootjes, slidings die richting missen en duwtjes over en weer. Beide ploegen krijgen er hun vrije trappen voor.

Kluts

De Asser formatie weet daar het beste van te profiteren. Een vrije trap van Wouter Reugenbrink belandt in de kluts voor de voeten van Matthijs Trompert die de bal achter de doelman weet te werken: 2-2. Door het gelijke spel heeft het achtste van LTC nu tien punten uit vijftien wedstrijden. Dat viert de ploeg uiteraard. Een kratje bier in de kleedkamer ter afsluiting van een geslaagde en plezierige zondagochtend voetbal.

Tekst: Youri Bakker