IFA vertoont documentaire 'In Procedure'

Assen - In bioscoop De Nieuwe Kolk in Assen vindt in het weekend van 11 en 12 maart de 37e editie plaats van het Internationale Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA). Tijdens het evenement wordt de film 'In Procedure' van Jiska Rickels vertoond.

Tijdens het IFA worden spraakmakende films, (on)bekende arthouse pareltjes en films van aanstormend talent vertoond. 

De organisatie wil wel al bekendheid geven aan vertoning van de film 'In Procedure' op zondag 12 maart. ‘In Procedure’ vertelt het verhaal van Hassan, een vader die is gevlucht naar Nederland om zijn gezin te redden. Zijn 15-jarige dochter Yomna is ernstig ziek en hij heeft daarom zijn gezin moeten achterlaten in Syrië. Het lange wachten tijdens de asielprocedure maakt hem zo wanhopig dat hij gaat twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing. Na de vertoning van de documentaire zijn regisseur Jiska Rickels en Yomna aanwezig voor een vraaggesprek.

Match-event

De vertoningen van de documentaire worden in hele land gecombineerd met een zogenaamd match-event in de foyer van de bioscoop, ook in Assen. Het aanwezige publiek kan informatie inwinnen over verschillende lokale vluchtelingeninitiatieven en wordt de gelegenheid geboden om mentor of taalmaatje te worden van een statushouder uit eigen vakgebied en omgeving. Voor deze campagne wordt samengewerkt met Vluchtelingenwerk Nederland en Refugee Talent Hub.

Kijk voor meer informatie op www.filmfestivalassen.nl