Anne-Matthijs Roskam is een begrip in de uitvaartbranche

Assen - Anne-Matthijs Roskam is al enkele jaren een begrip in de uitvaartbranche in Assen en omstreken.

Vorig jaar vertelde Roskam dat hij het mooi en belangrijk vindt om in samenspraak met de nabestaanden een uniek gedenkteken te ontwerpen dat past bij de overledene en aansluit op hun wensen. Hij is dankbaar dat hij weer mensen heeft mogen helpen om een prachtige blijvende herinneringen te realiseren.

Het valt Roskam op dat het nog te vaak voorkomt dat mensen overhaast overgaan tot het uitzoeken van een grafmonument. In sommige gevallen stuurt een begrafenisondernemer hierop aan, of mensen worden overspoeld door aanbiedingen en brochures van steenhouwerijen. Onlangs hoorde Roskam op een uitvaartbeurs: ‘Wij hebben al een grafmonument uitgezocht, maar vinden het jammer dat we ons niet gerealiseerd hebben dat er veel meer mogelijk is en ook nog eens tegen lagere kosten.’

Mooie aanvulling

Roskam: ‘In het afgelopen jaar heb ik met diverse (nieuwe) leveranciers producten en materialen ontwikkeld die een mooie aanvulling zijn op de collectie waarmee we een grafmonument kunnen samenstellen. Op die manier blijft Roskam Grafmonumenten met de tijd mee gaan en lukt het steeds weer om aan de wensen van de nabestaanden tegemoet te komen. Daarom vind ik het oprecht belangrijk dat mensen samen spreken en nadenken over hun uitvaart om zo de juiste keuzes te maken als het onvermijdelijke daar is.’

Bij een uitvaart heeft u zelf de vrije keuze welk uitvaarbedrijf u kiest. U bent niet verplicht dit door uw uitvaartverzekering te laten regelen. In een gesprek bij de mensen thuis hoort Roskam vrijwel altijd wat er goed maar ook zeker wat er niet goed ging tijdens de uitvaart.

En zo is het ook met het uitzoeken van een grafmonument of wat er moet gebeuren met de as na een crematie. ‘Ik vind het een mooie ontwikkeling dat iemand, die stervende is, ook bij het gesprek over zijn of haar grafmonument aanwezig is. De wensen, die dan ter sprake komen, zet ik om naar een ontwerp.

Ontspannen

Roskam voert de gesprekken bij de mensen thuis. ‘Daar voelt men zich immers het prettigst waardoor de gesprekken ontspannen en open zijn.’ Roskam heeft altijd verschillende materialen bij zich, zodat bepaald kan worden of dit voor hen geschikt is. Pas wanneer iedereen tevreden is over het ontwerp, wordt het materiaal besteld, het proces met grote zorg begeleid en uiteindelijk vakkundig geplaatst op het graf.

Maak vrijblijvend een afspraak met Anne-Matthijs Roskam.

Meer informatie: www.roskamgrafmonumenten.nl, e-mail: info@roskamgrafmonumenten.nl of telefoon 0592 201002.