Ook Lariks sluit zich aan bij app-groep Assen-Alert

Assen – In navolging van andere wijken in Assen staat ook Lariks op het punt zich aan te sluiten bij Assen-Alert

Dat laat een van de initiatiefnemers van de Whats-app groep, Bert Hillenga, zaterdag weten. In het Alert-systeem wordt een wijk of buurt via Whats-app gewaarschuwd voor en op de hoogte gehouden van verdachte activiteiten in de wijk.

De voorbereidingen voor het opstarten van www.lariks-alert.nl zijn volgens Hillenga in volle gang. De verwachting is dat eind januari gestart kan worden. Hillenga: ‘Er is inmiddels een regiegroep gevormd. Die regiegroep bestaat uit minimaal drie telefoonbeheerders en buurtcoördinatoren.’

Buurten

De wijk Lariks is onderverdeeld in de buurten Lariks-Oost, Landgoed-Lariks, Lariks-West, Luchiesland-Zuid, Zuid Molukse Buurt en Luchiesland-Noord. Wie in een van deze buurten woont en mee wil helpen de wijk Lariks veiliger te maken, kan de regiegroep komen versterken door zich op te geven als buurtcoördinator. Mailen kan naar secretaris@parkdelariks.nl.

Bij Assen-Alert zijn al aangesloten: Marsdijk, Loon, Peelo, Kloosterveen, Pittelo en Noorderpark. Het doel van Assen-Alert is één groot digitaal veiligheids-web te spannen over de stad.