Achilles 1894 en FC Assen winnen, Asser Boys onderuit, LEO herpakt zich, pak slaag FC Amboina

Assen – Achilles 1894 gaat door met winnen in de eerste klasse. Gemakkelijk ging het dit keer niet bij Erica, maar uiteindelijk stond er toch een 0-2 op het scorebord voor de Asser koploper.

Ook FC Assen gaat prima in de tweede klasse. De ploeg van trainer Harold Wekema won in eigen huis met 2-0 van GSAVV Forward, pakte alleen de koppositie  en zette een uitmuntende reeks voort. De ploeg is al 32 wedstrijden (!) – verdeeld over de derde en tweede klasse – ongeslagen.

Asser Boys verloor op de valreep van het winterreces zijn eerste wedstrijd dit seizoen in de derde klasse C. SC Stadskanaal was aan de Lonerstraat te sterk met 1-2. LEO deed zichzelf in de kelder van 3C een plezier door met 3-1 te winnen bij FC Ter Apel ’96  en FC Amboina tenslotte kreeg in de vijfde klasse C een  ongenadig pak slaag van de nummer 2 van de ranglijst, Oldenholtpade: 7-0. Daarmee heeft de Asser formatie in de laatste zes wedstrijden slechts één punt vergaard en 20 tegentreffers moeten incasseren in de laatste vier duels.

Achilles 1894

Achilles maakt er in de eerste klasse F een gewoonte van grote uitslagen neer te zetten, maar het kostte de formatie van trainer Theo ten Caat toch enige moeite om Erica, dat in de onderste regionen verkeert, op de knieën te dwingen. Na een 0-0 ruststand lukte dat toch door treffers in de tweede helft van Stan Haanstra en Riemer Wildenbeest: 0-2.

FC Assen

FC Assen deed in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop goede zaken. Zelf won het met 2-0 van Forward, terwijl medekoploper Raptim uit Coevorden verloor bij Rolder Boys met 3-1, door doelpunten namens de thuisploeg van Danny Hingstman (2) en Lars Uineken.

Daardoor kan FC Assen de eerste periodetitel haast niet meer ontgaan. Raptim moet nog een wedstrijd inhalen tegen Beilen en die winnen met negen doelpunten verschil om FC Assen nog te achterhalen. FC Assen-trainer Harold Wekema: ‘Het zal een lekker gevoel zijn om al een periode in de achterzak te hebben, maar de jongens hebben tegen elkaar gezegd dit seizoen voor het kampioenschap te gaan. En dat kan ik alleen maar onderstrepen.’

FC Assen besliste het thuisduel met Forward al voor rust door twee schitterende doelpunten. Al in de eerst minuut joeg Marinus Gerding een vrije trap tegen het nylon en na twintig minuten mikte Raymond Ouderdorp de bal in de kruising: 2-0.

Asser Boys

Asser Boys-trainer Wietze de Jong had het vorige week al aangegeven. SC Stadskanaal kende een wat stroeve start in de derde klasse, maar is de laatste weken met een opmars bezig. En ook de Asser koploper werd op eigen veld aan de zegekar gebonden.

De wedstrijd was nog maar amper begonnen, toen de thuisploeg al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Tien minuten voor rust zorgde Robert Termohlen weliswaar voor de aansluitingstreffer, maar hoe Asser Boys in de tweede helft ook joeg op de gelijkmaker, het bleef uiteindelijk bij de 1-2.

Het verlies betekende overigens niet dat de Asser formatie de koppositie moest overdragen aan achtervolger Dalen, dat bleef bij het laag geklasseerde Titan steken op 0-0. Sleen naderde Asser Boys wel tot op één punt na een 2-1 overwinning op SVV ’04.

LEO

LEO-trainer Jan Willem de Haan had sommige van zijn spelers vorige week na de verloren derby tegen Asser Boys nog het verwijt gemaakt ‘moeilijk coachbaar’ te zijn, waardoor steeds dezelfde fouten werden gemaakt.

Na de gewonnen uitwedstrijd bij het lastige Ter Apel was De Haan vol lof over zijn ploeg. ‘We hebben daar afgelopen week over gesproken en de spelers hebben het vandaag uitstekend opgepakt. De afspraken werden nagekomen en dan zie je dat we toch tot aardige dingen in staat zijn.’

Het hielp zeker ook dat de routiniers Kevin Kok en Maarten Schepers  na blessures hun rentree maakten bij LEO. De ploeg uit Loon kwam na een foutje achterin wel eerst op een 1-0 achterstand, maar Abel de Boer bracht de gasten nog voor rust terug in de wedstrijd: 1-1.

In het tweede bedrijf slonken de krachten bij Ter Apel, terwijl LEO nog een tandje bij kon zetten. En dat resulteerde in een 3-1 overwinning door doelpunten van Evan Sturing en Daniël Huberts. De Haan: ‘LEO heeft prima gespeeld, compliment aan de ploeg. Het is haast jammer dat er nu een winterstop tussen zit, maar ik hoop dat we deze lijn in de tweede helft van het seizoen kunnen doortrekken.’

Fijne bijkomstigheid van de zege van LEO: doordat Musselkanaal  thuis over de knie werd gelegd door Gieten  (1-6) kon de rode lantaarn overgedragen worden aan de Groningers.

Overige uitslagen:

FC Lewenborg – Gomos 1 – 1
Wildervank – Annen 2 – 2
VAKO – Veendam 1894 1 – 1
SVZ – Actief 5 – 0
Heiligerlee – ZFC Zuidlaren 0 – 3

USV – Smilde’94 3 – 0