Achilles 1894 laat winst glippen, droomstart FC Assen, zege Asser Boys, nederlaag LEO

Assen – Achilles 1894 heeft zondag de winst laten glippen. Bij LSC 1890 werd het 3-3. FC Assen verpulverde Helpman (7-2), Asser Boys won met 3-1 van SVV ’04 en LEO verloor bij Titan met 2-0.

Achilles 1894

Het leek voor Achilles 1894 na de degradatie uit de hoofdklasse vorig seizoen een mooie start te worden in de eerste klasse. Voordat LSC het in Sneek in de gaten had, stond het op een 0-2 achterstand door treffers van Rémon Schutte.

Na een half uur spelen kwam LSC terug en met een 1-2 stand gingen beide teams de kleedkamer in. Na rust moest Achilles eerst de gelijkmaker toestaan (2-2), maar twintig minuten voor tijd bracht Stan Haanstra de gasten weer op voorsprong: 2-3.

De ploeg van trainer Theo ten Caat leek de drie punten al in de knip te hebben, ware het niet dat het de thuisploeg in de laatste minuut lukte toch nog een punt veilig te stellen: 3-3.

FC Assen

Een droomstart bij de rentree in de tweede klasse. Zo bestempelt FC Assen-trainer Harold Wekema de eerste wedstrijd van zijn ploeg in eigen huis contra vv Helpman. FC Assen had het in de eerste helft nog wel moeilijk met de Groningers, maar denderde na rust via een zevenklapper over Helpman heen.

Raymond Ouderdorp tekende al na drie minuten voor de 1-0. ‘Maar daarna’, aldus Wekema, ‘vergaten we even te voetballen.’ Helpman profiteerde daar gretig van en nam een 2-1 voorsprong.

Vervolgens begon de show van Dzenan Sarkinovic. De aanvaller nam nog voor rust de 2-2 en 3-2 voor zijn rekening en na de pauze bracht hij de 4-2 en 5-2 op de borden. Ryan Bruinsma mocht ook nog even meedoen (6-2), maar het was Sarkinovic die zijn doelpuntenfeestje in stijl afsloot: 7-2.

Wekema: ‘We hebben sterk gespeeld, op een paar mindere fases in de wedstrijd na. Toen die 4-2 viel gingen we dwars door Helpman heen en wat me goed deed, is dat we elkaar voor de goal de bal gunden in plaats van te vaak voor eigen succes te gaan. Hoewel je dat met die vijf treffers van Sarkinovic niet zou zeggen, haha. Hij was de man vandaag.’

Asser Boys

Asser Boys kreeg zondag SVV’04 uit Schoonebeek op bezoek en begon sterk aan de partij. Nadat Justin Smeenge al de paal had geraakt, was het Wesley Mulder die uit een scrimmage de 1-0 binnen werkte.

Daarna kregen Kees Vianen en Mulder mogelijkheden om de marge te verdubbelen, maar het waren de gasten die vlak voor rust (vrije trap, kopbal) langszij kwamen: 1-1.

In het tweede bedrijf ging de partij op en neer, met kansen voor beide doelen. Asser Boys maakte de klus in de slotfase af. Drie minuten voor tijd zorgde Mulder voor een 2-1 voorsprong en vlak voor het eindsignaal besliste Hamada Qasem de wedstrijd definitief: 3-1.

LEO

LEO liep bij Titan in Nieuw-Weerdinge al snel achter de feiten aan. Binnen 20 minuten keek de ploeg van de nieuwe coach Jan Willem de Haan tegen een 2-0 achterstand aan.

De Haan: ‘Het was de eerste helft slappe hap bij ons en de twee tegentreffers vielen ook na fouten van ons.’ Nadat de trainer de boel wat had omgegooid binnen het team, liep het beter. LEO had na rust meer balbezit, kreeg ook wel kansen maar tot een treffer kwam het niet meer.

Volgens De Haan is er nog veel werk aan de winkel op het trainingsveld. ‘De jongens moeten vooral begrijpen dat strijd en een goede communicatie in het veld de basis vormen om beter te worden. Dat weten ze ook en daar gaan we hard aan werken.’

De wedstrijd Fochteloo – FC Amboina werd afgelast

 

Overige uitslagen:

Rolder Boys – GVAV Rapiditas 4-2

SVZ – Zuidlaren 7-1

Zandhuizen – vv Smilde ’94 1-0

Lauwers – BSVV 1-8 (zaterdag)