Asser Courant gedoopt bij Drents Archief

Assen - Zonder verleden geen heden. Donderdagmiddag werd in het Drents Archief in Assen het eerste exemplaar van de Asser Courant als weekblad overhandigd door directeur Peter Hens van Boom uitgevers Nieuwsmedia.

De kersverse krant werd meteen opgenomen door het Drents Archief.

In mei van dit jaar nam Boom de Asser Courant.nl, een oude titel die in 2014 door journalist Robbert Willemsen in een nieuw, digitaal jasje werd gestoken, toegevoegd aan de titels van Boom uitgevers Nieuwsmedia. En nu is de oude Boom-titel Drenthe Journaal vervangen door de Asser Courant.

Een vertrouwde titel in die ‘mooie rooie letters’, zo werd aangegeven in het Drents Archief, waar uiteraard stil werd gestaan bij het ontstaan van de Asser Courant. In 1851 zag de Provinciale Drentsche en Asser Courant het levenslicht, die later als Drentse Courant verder ging. De term ‘Asser’ was verdwenen, de naam ‘Courant’ moest in 2002 wijken, toen het Nieuwsblad van het Noorden en de Drentse Courant fuseerden en verder gingen onder de titel Dagblad van het Noorden.

'Met de Asser Courant op zowel papier als beeldscherm', zo sprak Hens, 'hoopt Boom de lezers- en adverteerdersmarkt in Assen te kunnen veroveren.' Dus moet de uitgever de strijd aangaan met ‘grote spelers’ als NDC Mediagroep en RTV Drenthe ‘Maar er is niets mis met willen winnen!' aldus directeur Hens.

Lees ook:
De Asser Courant nu ook als papieren krant: voor Assen, door Assen
Asser Courant verschijnt ook als krant

Bekijk hieronder de complete lancering van de Asser Courant vanmiddag bij het Drents Archief, inclusief de toespraak van Peter Hens en een reactie van Robbert Willemsen: