Gestolen sloep terug dankzij actief speurwerk eigenaar

Blokzijl / Drouwenerveen - De sloep van de familie Logtmeijer uit Steenwijkerwold die eind juli werd gestolen uit de haven van Blokzijl is weer boven water.

Een inwoner van Drouwenerveen wordt ervan verdacht de sloep met buitenboordmotor ter waarde van 1400 euro te hebben gestolen. De familie Logtmeijer kwam de boot op het spoor door actief speurwerk. Vanaf hun vakantieadres in Limburg gingen ze  op zoek op het internet om hun eigendom terug te vinden.

Aangeboden via facebook

Volgens Ernstjan Logtmeijer is de verdachte een bekende van de politie. ‘We ontdekten dat onze boot werd aangeboden via facebook’, zegt Logtmeijer. ‘Dankzij het feit dat we direct printscreens hebben gemaakt, hadden we iets in handen waarmee de politie het onderzoek kon voortzetten. Zodra de man uit Drouwenerveen er lucht van kreeg dat hij gezocht werd, heeft hij de facebookpost direct verwijderd. Maar gelukkig hadden we de printscreen.’

Een deze dagen gaat hij de boot ophalen bij een bergingsbedrijf in Stadskanaal. Bij zijn speurtocht op internet, waarbij hij werd geholpen door een buurjongen, trof hij ook een in dezelfde periode gestolen boot uit Zwartsluis aan. Toen de familie aangifte deed van de diefstal van hun boot met de naam ‘Garda capri’, bleek namelijk dat er nog een sloep was ontvreemd, en wel uit de haven van Zwartsluis.

Te goeder trouw

In dit geval kan de eigenaar zijn boot nog niet ophalen, omdat deze al doorverkocht was en de nieuwe eigenaar er van uit was gegaan dat de koop te goeder trouw had plaatsgevonden.

Hetzelfde geldt voor de buitenboordmotor van de sloep van de familie Logtmeijer. Deze is eveneens te goeder trouw gekocht door een watersportbedrijf in Erica. De nieuwe eigenaar mag de motor op dit moment niet verkopen, maar Ernstjan kan zijn eigendom nog niet terugvorderen. 'We gaan overleggen met de politie over welke stappen nu verder genomen moeten worden'.

De boot van de familie Logtmeijer werd gestolen tussen 22 en 29 juli. ‘Via onze buren kwamen we erachter dat ons bootje was gestolen’, vertelde Ernstjan Logtmeijer begin augustus. ‘Onze buren hebben de boot namelijk ook in Blokzijl liggen en belden mij op of wij aan het varen waren, omdat de boot er niet lag. De sloten waren doorgeknipt, waarschijnlijk met een betonschaar.’ Het was extra sneu, omdat ze de boot nog maar net hadden.