Bij Pure Beautycare Assen is spuit taboe. ‘Met een natuurlijke behandeling bereik je al heel veel’

assen - Nee, geen spuiten voor Mireille Hogenhuis. Botox? Niet aan beginnen, is haar stellige mening. “Het haalt de persoonlijkheid, de expressie uit je gezicht. En die expressie maakt juist tot wie je bent. Ik geloof in een goede, natuurlijke behandeling van het gezicht, met de juiste producten. Dan kom je echt een heel eind.”

 

Ruim tien jaar zit Mireille met Pure Beautycare aan de Weiersloop in Assen. Dit jaar is ze 25 jaar  als schoonheidsspecialiste werkzaam. De crisis trof ook de luxe zaken, zoals schoonheidssalons. Maar Mireille bleef fier overeind en won in 2011 zelfs de Beauty Award voor Beste Schoonheidsspecialiste van Nederland.

 

Dan heb je een naam hoog te houden en dat doet Mireille ook. “Kijk, iedereen heeft of had last van de crisis. Maar ik heb me daar niet door laten leiden. In tijden van recessie moet je juist investeren. Focussen op kwaliteit, inspiratie opdoen tijdens beurzen en kennis vergaren door training. En goed luisteren naar je klanten. Wat willen zij, hoe kan ik voldoen aan de vraag. De klant is kritisch, heeft voldoende keuze. Dus moet je exact kunnen inspelen op de behoefte.”

 

 

Verminkt

De slogan van Pure Beautycare luidt ‘Uw leeftijd is ons geheim’. Mireille, lachend: “En het is mijn taak die leeftijd naar beneden te krijgen. Via natuurlijke huidverbetering, dat wel. Geen spuiten hier, geen glad getrokken gezichten zonder mimiek. Iedereen is uniek zoals zij of hij is. En als mensen dat zo willen houden, zijn er veel meer manieren om er weer wat beter uit te zien. Bovendien is nog steeds niet bewezen wat inspuitingen, laser of draadjes op langer termijn oplevert. Als je toch ziet hoeveel mensen er door fouten verminkt rondlopen... Nee, in plaats van ‘glad’ kun je al heel veel bereiken als je op natuurlijke wijze de scherpte weghaalt uit iemands gezicht.”

 

Zoals met de 5 in 1 superbehandeling. Daarbij gebruikt Mireille het laatste snufje, de Geneo +. Daarmee worden de dode huidcellen verwijderd, vindt er een zuurstofvernieuwing voor de huid plaats, een huidverstrakking plus rimpelreductie en worden actieve werkstoffen beter opgenomen. Mireille: “Heel lekker en je ziet direct resultaat. Ja, hier komen vooral vrouwen, maar ook mannen hebben zeker baat bij een behandeling. Al neem je alleen maar die diepste lijnen en rimpels rond de ogen weg, dan ziet ook zo’n mannengezicht er meteen frisser uit.”

 

Maar, benadrukt Mireille, geen huid is gelijk. “Ik analyseer de huid van een klant eerst goed. De een heeft namelijk dit nodig, de ander een beetje meer van dat. Dit overleg ik met iedereen en de behandeling wordt dan afgestemd op de behoefte. Het is hier net een keuken: we kunnen voor elke huid een heerlijk gerechtje maken.”

 

 

Natuurlijke facelift

Ook zit in de 5 in 1 superbehandeling een natuurlijk facelift-effect, zonder dat daar een mes aan te pas komt. Hierbij wordt de huid enkele graden door middel van radiofrequentie verwarmd. Dit geeft een direct liftend resultaat en op langere termijn een verstevigend effect door aanmaak van nieuw collagene vezels, wat twee á drie maanden duurt. Mireille: “Deze behandeling is niet te pijnlijk en heeft al na de eerste behandeling effect. De huid ziet er meteen strakker en beter uit. De klanten zijn  na één behandeling echt super enthousiast!”

 

De huid mooi maken is één, mooi houden is twee. De Roldense wijst erop, dat ook voeding en de algehele leefstijl veel voor een gave huid kan doen. “Ik geeft dan ook voedingstips, want de juiste voeding is een van de basiselementen voor een gezonde huid. En nee, ik ga klanten niet vertellen hoe ze moeten leven, maar iedereen weet wat bijvoorbeeld stress, slaapgebrek en roken met je doet.”

 

In principe, zo zegt Mireille, is ze meer dan een schoonheidsspecialiste. “Je bent ook een beetje therapeut, ik luister naar de mensen. En let goed op als ik bezig ben. Als ik een plekje op de huid zie dat ik niet vertrouw, geef ik regelmatig het advies toch even naar een specialist te gaan. Laatst had ik hier een mevrouw en zag zo’n plekje. Op mijn advies heeft ze daar naar laten kijken. Bleek het plekje het voorstadium van een melanoom te zijn. Gelukkig was ze er op tijd bij. Komt die mevrouw later hier met een bos bloemen, als bedankje voor de waarschuwing. Ja, dat doet me wel wat.”

 

 

Vertrouwen

Mireille wijst erop dat alles binnen de muren van haar salon blijft. “Het is een vertrouwensrelatie die je met klanten hebt, en die mag je nooit beschamen.” Zoals ze ook klanten binnen krijgt die zó’n laag zelfbeeld van zichzelf hebben door huidproblemen, dat ze soms alleen langs durven komen als het donker is. “Die mensen nemen je in vertrouwen, jij mag zien en horen hoe ze zich voelen. Dan is het voor mij een extra uitdaging om die mensen te helpen door ze er beter uit te laten zien. Vervolgens zie je ze vaak opbloeien. Ze krijgen weer energie, voelen zich zelfverzekerder. En ja, als de klant dan tevreden is, ben ik het natuurlijk ook. Daar doe je het voor.”

 

 

Voor meer informatie en behandelingen bij Pure Beautycare: www.purebeautycare.nl/ en www.facebook.com/PureBeautycareAssen/?fref=ts