Door de lens van Yolanda: Kolkend Sinterklaasfeest

De fotografe Yolanda Visser uit Assen gaan regelmatig voor de Asser Courant.nl op pad in de Drentse hoofdstad. Gewapend met hun onafscheidelijke camera’s leggen zij in fotoreportages evenementen en andere gebeurtenissen in Assen vast. Deze keer was Yolanda samen met collega Anne Haandrikman zondag present bij het Kolkend Sinterklaasfeest.

 

Honderden kinderen hadden er al dagen naar uitgekeken: het Kolkend Sinterklaasfeest in De Nieuwe Kolk in Assen. Met allerlei leuke activiteiten; de voorstelling 'De Pakjeskluis van Sinterklaas' in het theater, een leuke Sinterklaasfilm in de bioscoop en allerlei Sinterklaasspellen in de bibliotheek.

 

Na het ochtendprogramma barstte het feest los in het Cultuurportaal van De Nieuwe Kolk, een feest dat muzikaal werd begeleid door de swingende Sintliedjes van de Want2Swing Bigband. Er werd uiteraard gedanst met de Pieten en Sinterklaas kwam haast handen tekort om iedereen een handje te geven.

 

Al dat dansen maakte hongerig, daarom was voor iedereen een heerlijke Sintlunch gemaakt. En geen Sinterklaasfeest is compleet als je je schoen niet mag zetten.

 

Voor alle foto’s van Yolanda Visser van het Kolkende Sinterklaasfeest: www.facebook.com/AssenpoesterEvents/posts/923358361045260