Door de lens van Yolanda: Vredesweek

in beeld - De fotografen Yolanda Visser en Youri Bakker uit Assen gaan regelmatig voor de Asser Courant.nl op pad in de Drentse hoofdstad. Gewapend met hun onafscheidelijke camera’s leggen zij in fotoreportages evenementen en andere gebeurtenissen in Assen vast. Deze keer hoefde Yolanda niet ver te zoeken voor een reportage, die deed ze in haar eigen Pop-up Gallery in Assen, waar zij deze maand exposeert.  

 

De Vredesweek Assen 2015 werd zaterdag geopend in Warenhuis Vanderveen in Assen. En natuurlijk zijn de vluchtelingen, die door tal van misstanden in eigen land richting Europa komen, een rode draad deze week. Het gezelschap van de Vredesweek bracht daarom na de opening een bezoek aan de Pop-up Gallery in de Kerkstraat, waar Yolanda Visser een expositie heeft met onder meer foto’s, die zij nam van vluchtelingen op het Griekse eiland Lesbos.

 

De expositie kreeg veel belangstelling, zoals dat al het geval is sinds de opening twee weken geleden. En aan het eind van de dag was er een optreden van Bertus Borgers, die het gezelschap vermaakte met zijn muziek.

 

Hoewel het een beetje haar eigen feestje was, zo Yolanda Yolanda niet zijn als ze toch niet even haar camera tevoorschijn haalde.