Quentin Koers in European Junior Cup tijdens WK Superbike Assen

motorsport - De Asser coureur Quentin Koers, dit seizoen uitkomend in de Moriwaki 250 Junior Cup, heeft een wildcard gekregen voor de European Junior Cup. Daarmee staat hij volgende week gelijk op de startlijst in Assen tijdens het WK Superbike.

 

De jonge Moriwaki-coureurs streden afgelopen weekeinde tijdens de races op het Britse Donington Park niet alleen voor de trofeeën, maar ook voor een wildcard voor de European Junior Cup. Kevin Orgis behaalde weliswaar de meeste punten en won daarbij tevens de wildcard. Echter, de jonge Duitser ziet hier toch van af. De Honda CBR 650 F waar tijdens de European Cup op wordt gereden is erg groot. En omdat Orgis klein van stuk is, wordt dat erg lastig rijden.

 

De wildcard moest dus worden doorgegeven. Voorwaarde is wel dat de coureur minimaal 14 moet zijn. En dat is weer de reden dat coureurs als Kawakami, Kroeze en Laczko niet mee kunnen doen.
 

Debutant Quentin Koers, die met een tweede plek en – helaas – een valpartij in de strijd om de koppositie indruk maakte op Donington Park, neemt nu de wildcard over. En dus verschijnt hij volgende week voor de European Junior Cup aan de start tijdens de WK Superbike op Assen. De European Junior Cup is een klasse met identieke Honda CBR 650 F motoren. De coureurs strijden in acht races voor het kampioenschap.