Door de lens van Yolanda: Asser Bluesdagen 2015

De fotografen Yolanda Visser en Youri Bakker uit Assen gaan regelmatig voor de Asser Courant.nl op pad in de Drentse hoofdstad. Gewapend met hun onafscheidelijke camera’s leggen zij in fotoreportages evenementen en andere gebeurtenissen in Assen vast. En natuurlijk had Yolanda zich zaterdagavond in het bluesgeweld gemengd in de Asser binnenstad, waar de Asser Bluesdagen 2015 haar hoogtepunt bereikte.

 

De Asser Bluesdagen. Wenende gitaren, rauwe stemmen en door de ziel snijdende teksten, eerlijk en doorwrocht van al het leed in de wereld. Over vervlogen dromen en foute vrouwen. Assen is de Nederlandse bluesstad bij uitstek, met Cuby&the Blizzards nog steeds als ultiem uithangbord.

 

Ook zaterdagavond waren de lokalen afgeladen met bluesfans, die zich lieten meevoeren door de indringende nummers en genoten van de sfeer, die the blues met zich meebrengt.

 

Maar bovenal was het weer lekker druk en heel gezellig, zowel binnen als buiten, waar het publiek van café naar café, van optreden naar optreden wandelde. En dan  moet er onderweg natuurlijk wel even ‘bijgetankt’ worden, want de Asser Blues maakt ook hongerig en dorstig.

 

Wie meer wil weten en zien van Yolanda Visser: www.yolandavisser.nl