Door de lens van Yolanda: Asser blues in de sneeuw 2014

De fotografen Yolanda Visser en Youri Bakker uit Assen gaan regelmatig voor de Asser Courant.nl op pad in de Drentse hoofdstad. Gewapend met hun onafscheidelijke camera’s leggen zij in fotoreportages evenementen en andere gebeurtenissen in Assen vast. Vrijdagmiddag is in de Statenzaal van het Drents Museum de aftrap van de Asser Bluesdagen. En Yolanda dook daarom het archief in, om wat bluesplaten van vorig jaar tevoorschijn te halen. Als opwarmertje.

 

En dat opwarmertje is wel nodig bij het zien van de beelden, want tijdens de vorige editie begon het ’s avonds te sneeuwen! Dat maakte het geheel wellicht nog sfeervoller, maar het was buiten soms glibberen geblazen.

 

Daar trokken de bluesfans zich overigens niets van aan. 1200 bezoekers genoten verdeeld over de diverse cafés van optredens van onder meer The Bluesbones, Lewis Clover, Eamonn McCormack en Aynsley Lister.

 

Bertus Borgers opent het festival vrijdag met een optreden in de Statenzaal, waarna het festijn zaterdag pas goed losbarst. Voor het volledige bluesprogramma en meer info: www.bluesassen.nl/   

 

Wie meer wil weten en zien van Yolanda Visser: www.yolandavisser.nl