Door de lens van Youri: Kerst Volleybal Toernooi

De fotografen Yolanda Visser en Youri Bakker uit Assen gaan regelmatig voor de Asser Courant.nl op pad in de Drentse hoofdstad. Gewapend met hun onafscheidelijke camera’s leggen zij in fotoreportages evenementen en andere gebeurtenissen in Assen vast. Dit keer ging Youri naar het Kerst Volleybal Toernooi en bezocht de sporthallen De Spreng, De Timp en de Marsdijkhal, waar driftig tegen de ballen werd geslagen.  

Het internationale Kerst Volleybal Toernooi (KVT) heeft een rijke traditie. Dit jaar bestaat het evenement liefst 65 jaar. Niet alleen Nederlandse, maar vooral ook Italiaanse en Duitse teams spelen er graag. Vanwege de ontspannen sfeer die er heerst in de vijf sporthallen in Assen, maar zeker ook om het sportieve gehalte. Zelfs ploegen uit Canada en de Verenigde Staten vliegen net voor de Kerst wel eens naar Nederland, om zich in Assen voor te bereiden op een groot toernooi in Europa.

 

Maar KVT is ook: stappen in Assen en het grote feest dat traditioneel voor de deelnemers wordt gehouden. Vandaar dat naast de wedstrijden vaak wat slaperige koppies langs de kant te zien zijn. En wat doe je na een wedstrijd? Lekker schransen, beetje kletsen en... roken. Buiten of in het rokershok van de Marsdijkhal. Nou ja,het hoort er allemaal bij. Fotograaf Youri Bakker legde de complete sfeer die er heerst rond het KVT in al z’n facetten vast op de gevoelige plaat.