Door de lens van Yolanda: Kolkend Sinterklaas Feest

De fotografen Yolanda Visser en Youri Bakker uit Assen gaan regelmatig voor de Asser Courant.nl op pad in de Drentse hoofdstad. Gewapend met hun onafscheidelijke camera’s leggen zij in fotoreportages evenementen en andere gebeurtenissen in Assen vast. Dit keer toog Yolanda naar De Nieuwe Kolk, waar net het Kolkend Sinterklaas Feest aan de gang was. Met heel veel opgewonden kinderen, hun ouders en opa’s en oma’s. Want er was zóveel te beleven! 

Zo was er de voostelling Het Paard van Sinterklaas in het theater en draaiden twee interklaasfilms in de bioscoop. Bovendien lagen er Sinterklaasboekjes klaar in de bibliotheek en was er een workshop in het Centrum voor Beeldende Kunst.

Maar na het ochtendprogramma barstte het feest pas goed los in het Cultuurportaal van het cultuurpaleis, voor even het domein van Sinterklaas en zijn Pietermannen. Zo konden de kinderen swingen op Sintliedjes, gespeeld door de Want2Swing Bigband. Natuurlijk maakte al dat gespring  hongerig, daarom was er voor de kids een heerlijke lunch bereid. Tot slot mochten alle kinderen hun schoen zetten, en ging iedereen met cadeautjes en snoepgoed weer huiswaarts.

 

Wie meer wil weten en zien van Yolanda Visser: www.yolandavisser.nl