De juiste kranen voor in huis

Aangeboden door: sanitairkamer.nl

Ga je je badkamer verbouwen? Dan is het erg belangrijk om vooraf te kijken wat je allemaal wilt in de badkamer.

Zo is een klein ding als een wastafelkraan erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet achteraf erachter komen dat je de verkeerde kraan hebt uitgezocht. Let er goed op dat de kraan goed past bij de rest van de badkamer en let erop dat de kraan goed past bij de wastafel. Het zou natuurlijk erg vervelend zijn als er constant wat uit de wastafel loopt als je de kraan aanzet. Het kiezen van de juiste kraan kan erg lastig zijn. Het is daarom verstandig om langs te gaan bij een specialist, zodat je zeker weet dat je de juiste kraan aanschaft.

Verschillende soorten kranen

Wastafelkranen zijn te verkrijgen in heel veel verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen uit een elektronische kraan, verhoogde kraan en een inbouw kraan. Een elektronische kraan is een kraan die aangaat op basis van beweging. Deze kranen komen veel voor op openbare toiletten, omdat deze erg hygiënisch zijn. Een verhoogde kraan is een kraan die losstaat van de wastafel. Deze kraan staat dus op gelijke hoogte en moet dus hoger zijn dan de wastafel, zodat het water goed in de wastafel loopt. De inbouwen kranen spreken voor zich. Deze kranen worden in de muur ingebouwd en zien er dus erg strak uit. Al deze kranen zijn te verkrijgen in verschillende soorten kleuren, vormen en maten.

Steeds meer gekleurde kranen

De laatste tijd zijn kranen te verkrijgen in de meest gekke kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld een zwarte kraan kopen, maar ook een roze kraan. De kranen zijn te verkrijgen in iedere kleur die je wilt. Dit zorgt ervoor dat de kranen perfect aansluiten op de badkamerstijlen. Heb je bijvoorbeeld een industriële badkamer, dan zal een zwarte kraan erg gaaf en strak staan.