De Kebof stopt in Gees

,,We stoppen ermee vanwege ons pensioen. Vanaf nu verkopen we alles voor de helft van de prijs. Neem de aanhanger daarom mee.” Interieurwinkel en meubelmakerij De Kebof verdwijnt na bijna dertig jaar uit het straatbeeld in Gees.

Harm en Jellie Hofman zijn ondertussen jonge zeventigers en vinden het ook wat dat betreft mooi geweest aan de Dorpsstraat. Reas Wonen neemt de interieurwinkel over en richt deze opnieuw in. De werkplaats met machines en meubelmakers wordt overgenomen door De Koning interieur in Sleen en blijft daar in bedrijf. De ervaren Harm Hofman springt waar nodig bij om advies te geven.

Begin jaren negentig durfden Harm en Jellie Hofman niet te dromen dat De Kebof zo groot zou worden. ,,We startten met onder meer de in- en verkoop van grenen kasten uit Oostbloklanden. Ook kochten we antiek uit Engeland”, vertellen ze. Destijds was het opkopen van inboedels en de restauratie van antiek de hoofdmoot. ,,In een later stadium gingen wij meubelen ontwerpen én maken in onze eigen werkplaats”, weet Harm. ,,Verder begonnen we in die tijd ook met de import van onder meer teakkasten en tafels uit Azië.”

Jarenlang

De ondernemers uit Gees kregen het alleen maar drukker. ,,Maatwerk werd steeds meer gevraagd en we kregen ook een onderkomen in Zwolle, Emmen en het Friese Haulerwijk.” In de ambachtelijke meubelwerkplaats in Gees werden jarenlang tafels, kasten en allerlei soorten meubelen op maat gemaakt. ,,Een arbeidsintensief proces”, vult Jellie aan. In de topjaren zetten vijftien mensen - waaronder de dochters Linda en Saskia - zich in voor De Kebof. ,,De laatste jaren werkten zes mensen voor ons bedrijf.”

De eigen ontwerpen van houten tafels, salontafels en kasten werden door groothandels in het assortiment opgenomen en over meubelzaken verspreid. Ook een groot assortiment tuinmeubels werd na verloop van tijd geëtaleerd in de tuinen van De Kebof. ,,Wij willen iedereen bedanken voor het vertrouwen in al die jaren”, sluiten Harm en Jellie af.

Meer informatie staat op www.kebof.nl