Waar let je op bij het kopen van een yoga mat?

Aangeboden door: yogamat-online.nl

Om yoga te beoefenen heb je niet veel materiaal nodig.

Het belangrijkste wat je nodig hebt is natuurlijk; de yoga mat. Yoga matten zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, lengtes en breedtes. Daarnaast variëren de prijzen van yogamatten enorm. Als beginnende yogi is het soms lastig te bepalen wat je precies zoekt. Wij gaan je daarbij helpen!

Lengte van de yoga mat

De lengte van een yoga mat kan variëren van 180 tot ongeveer 220 centimeter. De lengte die je nodig hebt is afhankelijk van je eigen lichaamslengte. Zorg dat je yoga mat een paar centimeter langer is dan jij zelf bent (en absoluut niet korter). Dan zit je altijd goed!

Dikte van de yoga mat

De diktes van de yoga matten ligt vaak tussen de 0,5 en 8 mm. Wat jij nodig hebt is afhankelijk van wat je zelf prettig vindt. Een dikkere mat biedt wat meer comfort maar kan instabiel aanvoelen tijdens het uitvoeren van verschillende balans oefeningen. Met een dunnere mat heb je meer contact met de grond en ervaar je meer stabiliteit. Neem je de yoga mat vaak met je mee? Dan is een dunnere yoga mat wellicht een betere keuze. Dikkere matten zijn wat stugger en zwaarder. Hierdoor zijn ze minder makkelijk mee te nemen dan een dunnere mat.

Grip van de yoga mat

Grip is een belangrijke eigenschap om op te letten. Als de mat te weinig grip heeft is de kans groot dat je uitglijdt. Vooral bij yoga typen waarbij je veel zweet is deze kans aanwezig. Door te veel grip kan de mat stug aanvoelen en je beperken in je flow. Pvc-matten bieden over het algemeen een goede droge grip maar zijn minder geschikt tijdens een zweterige yoga sessie. Hiervoor kun je beter kiezen voor een rubberen of PU mat.

Prijs van de yoga mat

De prijs van de yoga matten kan sterk variëren. Het is verleidelijk te gaan voor een goedkope versie. Echter zal het lonen te investeren in een goede yoga mat. Niet alleen voelt het beter aan, ook zal je langer plezier hebben van de mat. Aangezien je verder weinig materiaalkosten hebt is het verstandig wat meer geld uit te geven aan je mat.

Waar koop ik mijn nieuwe yoga mat?

Nu je meer weet over de verschillende yoga matten is het tijd om je (eerste) yoga mat aan te schaffen. Yogamat-online.nl heeft veel verschillende yoga matten met ieder andere eigenschappen. Hier vind je gegarandeerd je yoga mat die bij jou past!