‘Brocante op z’n Brits’ Bij Oranjerie Zeijen. Zondag taxatie tijdens ‘Kunst of Kitch’

Zeijen – De Oranjerie in Zeijen houdt tussen zondag 26 september en zaterdag 9 oktober ‘Brocante op z’n Brits’. En op de openingszondag is er de taxatiemiddag ‘Kunst of Kitch’.

De medewerkers van de Oranjerie heten de gasten van harte welkom. Zij kunnen heerlijk rondstruinen tussen alledaagse gebruiksvoorwerpen; van antiek tot vintage. Snuffel naar serviesgoed,  glaswerk, silverplate, bestek, spiegels, hoeden, stoffen, kinderjurkjes, kleinmeubelen, schilderijen, oud naaigerij en nog veel meer.

‘Gedreven door passie en liefde voor oude dingen’, zo laat de Oranjerie weten, ‘hebben we ook in deze bijzondere tijd ons uiterste best gedaan om weer allerlei ‘nice things’ te verzamelen en hebben we ons in het decoreren van zowel binnen als buiten weer helemaal uitgeleefd.’

Te midden van dit alles kan men in de theeschenkerij óf buiten in de zon op het terras genieten van een ‘Cream Tea’ met vers gebakken scones, clotted cream en jam, Carrot Cake en Cheese Cake. Dit alles uiteraard volgens de coronavoorschriften, dus op 1,5 meter.

Zondag 26 september (van 11.00 tot 17.00 uur) taxeert antiquair en taxateur Henk Sprik meegenomen spullen van bezoekers onder het motto ‘Kunst of Kitsch’. Iedereen mag maximaal twee stuks laten taxeren en beoordelen.

Daarnaast heeft de Oranjerie een eigen kussenlijn van prachtige oude borduursels, die enorm is uitgebreid met allemaal unieke stukken. En tot slot is de Oranjerie importeur van de ‘Smart Candle’, een zeer echt lijkende diner kaars op batterij. ‘Een must have voor bijvoorbeeld musea, kerken, monumenten, scholen en verzorgingstehuizen. Een kaars zonder vlam.’

De openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Zondagen 26 en 3 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten.

De Oranjerie staat aan de Noorderstraat 1 in Zeijen. Meer informatie: www.de-oranjerie.nl