Expositie Kunstplaza Schurer in Assen: De kip met de gouden eieren

In 1997 besloot Jan van der Meulen - nadat hij in het bezit kwam van een grote staalplaat - de grootste staaldruk van de wereld te maken. Deze prestatie staat in Het Guiness Book of Records. Hij deed weken over de voorbereiding en in Drukkerij Museum Meppel zagen tien drukken het levenslicht.

De Stichting Kunsteducatie en Culturele Evenementen toont dit meesterwerk samen met 40 andere werken van nog zes andere grafici bij Kunstplaza Schurer op de bovenste verdieping van Warenhuis Vanderveen in Assen, in samenwerking met de stichting Drukkerij Museum Meppel en stichting Nobilis uit Fochteloo. De werken van Siemen Dijkstra, Erik van Ommen, Lidwien Chorus, Rineke Hollemans, Reinder Homan Henriette Boerendans en Jan van der Meulen tonen veel verscheidene disciplines, waaronder staaldruk, kleurenhoutsnede, reductiehoutsnede, acqua ets, Litho en lijnets.

De nog jonge stichting Skec uit Assen wil de grafische druktechnieken niet alleen tonen, maar daar ook uitleg bij geven en kinderen laten experimenteren met een aantal van deze technieken.

Belangstellenden worden van harte uitgenodigd  om te komen kijken bij Kunstplaza Schurer. Naast de hoogwaardige kunstwerken zijn de Kippenflat van Rineke Hollemans met 70 luikjes waarachter houtsneden en linosneden van kippen te zien en het kleurrijke vliegtuig ‘Spirit of The Rainbow’. Dit vliegtuig van kosteloos materiaal is op 84-jarige leeftijd door Jan van der Meulen gemaakt en gaat over vermiste oorlogsvliegers en het ongeruste thuisfront.

De komende weken is niet alleen bij Kunstplaza Schurer, maar zijn ook bij andere galerieën workshops. Eigenaar Johan Schurer: ‘Verbinding met andere kunstorganisaties en kunstenaars vinden wij enorm belangrijk.  In de gemeente Assen is veel te zien op het gebied van kunst. Wij willen ons steentje eraan bijdragen dat kunstenaars hét podium krijgen en jong en oud laten beseffen dat kunst onmisbaar is in je leven.’

Wat: Expositie ‘De kip met de gouden eieren’

Waar: Kunstplaza Schurer, bovenste verdieping Warenhuis Vanderveen

Wanneer: dinsdag tot en met zaterdag van 10.30 tot 17.00 uur, vrijdag tot en met 21.00 uur.