Heb jij al eens nagedacht over het oversluiten van de hypotheek?

Aangeboden door: oversluiten.nl

Er zijn steeds meer mensen die het beu zijn om elke maand teveel aan hypotheek te betalen. Met name de hoogte van de rente is voor deze groep mensen een doorn in het oog. Maar ja, hypotheek is hypotheek.

Niet dus, want je kunt wel degelijk profiteren van de lagere rentes. Dat kan door voor oversluiten hypotheek te kiezen. In bepaalde situaties kan je dit elke maand een behoorlijk bedrag besparen. Het is dus niet gek om eens te overwegen of het oversluiten van de hypotheek ook in jouw geval voordelig is.

Profiteren van de lagere rentes

Overstappen naar een andere hypotheekverstrekker kan voordelig zijn. Je kunt dan inderdaad profiteren van de lagere rentepercentages. Zo gemakkelijk is oversluiten echter niet. Zo kan het vroegtijdig aflossen van je huidige hypotheek gepaard gaan met een zogenaamde boeterente, een vergoeding die de kredietverstrekker in rekening brengt vanwege het mislopen van rente. Zij kunnen hun geld natuurlijk opnieuw uitlenen, niet echter tegen de rente die jij betaalde. Dat verschil dient gecompenseerd te worden.

Maak gebruik van de online rekentools die beschikbaar zijn

Je vindt online tal van handige rekentools die je voor kunnen rekenen wat jij per maand kunt besparen als je besluit de hypotheek over te sluiten. Je ziet dan dat het echt kan: niet verhuizen, gewoon in hetzelfde huis blijven wonen, maar wel tegen aanmerkelijk lagere maandelijkse kosten. Het verschilt per geval of oversluiten ook de moeite waard is. Laat je bovendien heel goed voorlichten over de kosten die oversluiten met zich mee kan brengen. Pas als je alles weet, kun je besluiten om de hypotheek over te sluiten.

Check eerst of de kosten wel meegerekend zijn

Tenslotte; als je gebruik maakt van een online rekentool, check dan wel altijd of de boeterente er al afgetrokken is en of rekening gehouden is met extra kosten in de vorm van bijvoorbeeld notariskosten en kosten die de nieuwe hypotheekverstrekker in rekening brengt.