75 jaar Shakespeare: Dubbel feest in Diever

Al sinds 1946 wordt Shakespeare op hoog niveau en met veel succes in Diever gespeeld. 75 jaar openluchttheater dus en dat wordt gevierd.

Eigenlijk vorig seizoen al, maar de banken bleven noodgedwongen leeg. Nu het theater weer open mag, gaat dit jubileum dit seizoen op een heel bijzondere wijze gevierd worden. Er worden namelijk twee van Shakespeares  stukken in één voorstelling gespeeld: zijn kortste tragedie (Macbeth) en zijn kortste komedie (Comedy of Errors).Voor deze bijzondere jubileumuitvoering zijn beide stukken overigens nog iets ingekort. Maar wel zo dat de toeschouwer zelf kan ervaren hoe grappig Macbeth en hoe verdrietig de Comedy of Errors kan zijn.

Misverstanden en moorden

De Comedy of Errors is een hilarische reeks misverstanden rond twee paar tweelingen met dezelfde naam, die niet van elkaar weten dat ze zich gelijktijdig op dezelfde plek bevinden.
Macbeth heeft de koning vermoord, zijn lijfwachten doodgestoken en dat allemaal omdat vreemde wezens hem hebben voorspeld dat híj koning zal worden. Maar twijfel blijft. En spijt ook. Bij elke nieuwe moord die nu moet volgen. Want eens bloed, altijd bloed, steeds meer bloed. Macbeth verzucht dan ook: ‘Ik zou willen dat ik mezelf kon vergeten.’

Ook thuis live genieten

Om toch zoveel mogelijk liefhebbers gelegenheid te geven de voorstelling te kunnen zien, gaat het theater  twee voorstellingen live uitzenden. Via een livestream zullen de voorstellingen op vrijdag 20 augustus en zaterdag 4 september “real time” te zien zijn. Dus thuis meebeleven wat er op dat moment live op het podium van het Shakespeare theater in Diever gespeeld wordt. Meer informatie volgt binnenkort op de website van het theater of via VanPlan. Vanaf vrijdag 16 juli start de ticketverkoop via www.vanplan.nl

Speeldata alle voorstellingen 2021:

Try-out: 4 augustus

Première: 6 augustus

Voorstellingen: 7, 11, 13, 14, 18, 20, 21, 25, 27, 28  augustus, 3, 4, 10, 11 september. Matinee: 21 augustus om 14.30 uur. Aanvangstijd voorstellingen 20.30 uur.

Meer kaarten in de verkoop

Het Shakespearetheater in Diever mag (veel) meer kaarten verkopen dan eerder toegestaan was. Met de nu geldende regels mogen er 700 fysieke toeschouwers in de zaal en dat komt de sfeer en de gezelligheid  beslist ten goede.

Het lijkt lang geleden dat er voor een “gewoon” volle zaal gespeeld kon worden en dat was het ook, de laatste keer namelijk in september 2019. De extra fysieke toegangskaarten zijn te koop in de ticketshop op  shakespearetheaterdiever.nl

De RIVM maatregelen zijn van kracht voor alle voorstellingen