European Junior Cycling Tour Assen ook dit jaar afgelast

De coronamaatregelen zetten ook dit jaar een streep door de European Junior Cycling Tour Assen. Volgens Stichting Ondersteuning Wielersport, de organisator van de tour, is het houden van het evenement niet mogelijk door toedoen van het coronavirus.

Aan de Junior Cycling Tour doen normaal gesproken deelnemers uit de hele wereld mee. Met de huidige coronamaatregelen verwacht de organisatie dat minimaal 35 procent van de deelnemers niet zou kunnen komen.

Financieel risico

‘Deze verschillende onzekerheden bij elkaar zorgen ervoor dat we niet kunnen doorgaan met de financiële investeringen die nodig zijn om een evenement van deze omvang te organiseren,’ laat Stichting Ondersteuning Wielersport weten. ‘Daarom kunnen we ook niet langer wachten met het nemen van deze moeilijke beslissing. Het financiële risico bij een late annulering zou voor een organisatie als Stichting Ondersteuning Wielersport te groot zijn.’

Afgelast

Vorig jaar ging de Junior Cycling Tour in Assen door toedoen van het coronavirus ook niet door. Het was toen voor het eerst in 55 jaar dat het evenement geen doorgang kan vinden.