Verdediger Remy Klaassens stopt bij ACV. 'Door die knie en mijn drukke baan ga ik het niet meer redden'

Remy Klaassens verlaat ACV aan het einde van dit seizoen. De 28-jarige verdediger doet dat met pijn in het hart: ,,Ik vind het heel jammer. ACV is een mooie club en we hebben een fijne groep.”

,,De voornaamste reden is mijn knie. Er komt vocht in en de irritatie blijft. Daarnaast heb ik het erg druk met mijn werk. Ik ben voor mijzelf begonnen en moet veel reizen. Door die knie in combinatie met een drukke baan denk ik dat ik het niet meer ga redden bij ACV. Dan ben ik of geblesseerd , of ik zit op de bank. Het is heel spijtig dat het zo loopt.”

Overgekomen van Achilles 1894

Klaassens speelde twee seizoenen bij ACV. Hij kwam samen met doelman Morten Otto over van stadgenoot Achilles 1894, dat toen het eerste elftal uit de zondagcompetitie had teruggetrokken. In de voorbereiding maakte de linksbenige speler een sterke indruk, maar in de competitie werd hij al snel geblesseerd en dat zou helaas kenmerkend zijn voor zijn tijd bij ACV. ,,Misschien heb ik in totaal een half seizoen kunnen spelen, al speelde corona daarbij natuurlijk ook een rol.”

Remy Klaassens voetbalde het grootste deel van zijn voetballeven bij Achilles 1894, maar als jeugdspeler kwam hij ook uit voor FC Groningen.