​Remy Klaassens verlaat ACV

Assen - Remy Klaassens verlaat ACV aan het einde van dit seizoen. De 28-jarige verdediger heeft teveel last van knie en kan het voetbal momenteel moeilijk combineren met zijn drukke baan.

Klaassens: ‘De voornaamste reden is mijn knie. Er komt vocht in en de irritatie blijft. Daarnaast heb ik het erg druk met mijn werk. Ik ben voor mezelf begonnen, repareer mobiele telefoons en tablets op locatie. Daardoor moet ik veel reizen. Door die knie in combinatie met een drukke baan denk ik dat ik het niet meer ga redden bij ACV. Dan ben ik of geblesseerd of ik zit op de bank. Het is heel spijtig dat het zo loopt.’

Remy Klaassens speelde twee seizoenen bij ACV. Hij voetbalde daarvoor het grootste deel van zijn voetballeven bij Achilles 1894, maar als jeugdspeler kwam de Assenaar tevens uit voor FC Groningen.

Klaassens kwam samen met doelman Morten Otto over van stadgenoot Achilles 1894, dat het eerste elftal uit de zondagcompetitie had teruggetrokken. In de voorbereiding maakte de linksbenige speler bij ACV een sterke indruk, maar in de competitie raakte hij al snel geblesseerd. En dat lot achtervolgt hem sindsdien.

Klaassens: “Misschien heb ik in totaal slechts een half seizoen kunnen spelen, al speelde corona daarbij natuurlijk ook een rol. Jammer.”