Maandag Wasdag bij De Oranjerie in Zeijen: oud textiel aan de lijn

Zeijen - De Oranjerie in Zeijen hangt van 27 april tot en met 11 juli de was buiten. Er hangt dan oud textiel aan de waslijn, naast het assortiment brocante uit Engeland en allerlei bijzondere woonaccessoires.

Nostalgische verkooptentoonstelling van oude boven- en onderkleding, bandjes en kant, grote sortering oude stoffen, schortjes, tafelkleden groot en klein, naaiaccessoires, mutsjes, oud geruit beddengoed, hoge hoeden, schoolhandwerkjes, oude kinderkleding en naaigerei. En nog veel meer.

Alles is zo herkenbaar en dus heerlijk om eens rond te snuffelen en te grabbelen in oude koffertjes.

Een walhalla voor handwerkliefhebbers en verzamelaars van oud textiel. Allerlei oude betaalbare materialen zijn hier te vinden: broderie uit begin 20e eeuw, damast, geborduurde tafelkleden, kant, wasmerken, batisten kleding zelfs nog draagbaar, kleurige vintage schorten uit de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, witte kinderkleding met broderie van rond 1900 en heel veel theeschortjes uit dezelfde periode. Ruime keuze in stofjes en kant om oude poppen en poppenhuizen aan te kleden.

Dit alles is afgestaan door musea en particulieren, omdat men een goede bestemming zocht. De Oranjerie wast, strijkt en herstelt zo nodig en zorgt ervoor dat dit moois bij de liefhebber terecht komt in een mooie inrichting met even mooie prijzen. 

Openingstijden

De Oranjerie aan de Noorderstraat 1 in Zeijen mag 10 bezoekers ontvangen. Voor eventuele wijzigingen in verband met de coronaregels, blijf de website volgen: www.de-oranjerie.nl

De Oranjerie is geopend van dinsdag tot en met vrijdag (13.00 – 18.00 uur) en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur