Zijspancoureur Bennie Streuer na harde crash en operatie weer thuis

Assen/Grolloo – Zijspancoureur Bennie Streuer uit Grolloo is dinsdagavond weer thuisgekomen na een succesvolle rugoperatie in het ziekenhuis in Maagdenburg.

De onfortuinlijke stuurman crashte twee weken geleden hard tijdens een training op het Duitse circuit Oschersleben. Samen met zijn zijspanpassagiere Emmanuelle Clement raakte Streuer van de baan en knalde op volle snelheid tegen een muur. Clement bleef ongedeerd, maar Bennie Streuer liep hierbij letsel aan een aantal ruggenwervels en zijn bekken op. Via operatief ingrijpen werden de beschadigde ruggenwervels hersteld en gestabiliseerd. Een scheurtje in zijn bekken moet door rust genezen.

Binnen twee weken krijgt de inwoner van Grolloo een scan van zijn rug en bekken, om te beoordelen hoe de verdere revalidatie tot herstel moet worden opgepakt. Wanneer alles volgens plan verloopt krijgt de zijspancoureur een behandeling in het medisch centrum van de voetbalclub Bayern München, hetgeen is bewerkstelligd door zijn Duitse sponsor Bonovo, die goede contacten bij de Duitse topclub heeft.

Voorlopig moet Streuer rust houden en zich moeten schikken naar zijn behandelend artsen. De verwachting is dat hij enkele maanden is uitgeschakeld.