​Marco van der Heide (ACV) zet punt achter veldvoetbal

Assen - Marco van der Heide verlaat ACV aan het einde van dit seizoen. De aanvaller zet zelfs helemaal een punt achter het veldvoetbal.

‘Het was een lastige, maar weloverwogen keuze’, laat Van der Heide (32) weten. ‘Onze zoon is elf maanden en ik heb het druk met werk. Voetballen bij ACV betekent drie avonden per week trainen en wedstrijden kosten, zeker bij uitwedstrijden, de hele zaterdag. Dat alles bij elkaar laat te weinig ruimte over voor het sociale leven. Ik heb het wel enorm naar mijn zin bij ACV en ik zal de club en mijn ploeggenoten missen, maar ik krijg er veel voor terug. Ik ga straks meer tennissen en zoek een leuke zaalvoetbalclub, misschien iets met vrienden.’

Van der Heide is nu bezig aan zijn vierde seizoen bij ACV. Hij sluit de periode in Assen af met 38 doelpunten in officiële wedstrijden. Het doelpunt dat hij dit seizoen tegen Hoek maakte, was de enige treffer van ACV in de Derde Divisie. Er werden dit seizoen slechts vier wedstrijden gespeeld.

Marco van der Heide begon met voetballen bij Drachtster Boys en speelde daarna voor SC Heerenveen, Flevo Boys, SC Cambuur, opnieuw Drachtster Boys en Oranje Nassau Groningen.