Bewoners van nieuwbouwwijk Eykenhof in Assen-Zuid beginnen crowdfunding voor een speel- en ontmoetingsplek

Vier bewoners van de Asser nieuwbouwwijk Eykenhof in Assen-Zuid willen een ontmoetings- en speelplaats in hun buurt ontwikkelen. Ze zijn een crowdfundingsactie gestart.

In Assen-Zuid ontbreekt het aan ontmoetingsplekken en speeltuinen voor buurtbewoners en kinderen en daar moet verandering in komen, vinden de initiatiefnemers.

‘Een ontmoetings- en speelplaats moet ervoor zorgen dat de betrokkenheid in de buurt vergroot wordt, buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten en kinderen heerlijk in de buitenlucht kunnen spelen en bewegen. Het is een prachtige buurt, maar dit stukje ontmoeten en spelen ontbreekt nog.’

De ontmoetings- en speelplaats moet aan het Juniperusplantsoen in Assen komen, wordt openbaar toegankelijk en duurzaam gebouwd. In het plan zijn meerdere zitgelegenheden en speeltoestellen opgenomen.

Een mooie speelplaats is kostbaar

Gemeente Assen draagt bij aan de financiering van het project, maar omdat een mooie ontmoetings- en speelplaats kostbaar is hopen de bewoners extra geld bij elkaar te krijgen met crowdfunding via het platform ‘Samenvoordebuurt’. Donateurs maken kans op cadeaus als zwemmen bij De Bonte Wever, een accuboorschroefmachine óf een diner voor twee bij LIFF in Assen.