Danny Hingstman naar LTC, Per Kirchhoff naar Rolder Boys

Assen - Danny Hingstman speelt vanaf volgend seizoen voor zaterdag tweedeklasser LTC. De 30-jarige aanvaller komt over van zondag tweedeklasser Rolder Boys.

Hingstman is daarmee de tweede speler die van Rolde naar Assen gaat, eerder maakte Jeroen in ’t Veld al de overstap van Rolder Boys naar LTC.

Hingstman stroomde vanuit de jeugd van Rolder Boys door naar het eerste elftal en werd al snel een vaste waarde binnen de selectie. De afgelopen elf seizoenen scoorde de aanvaller regelmatig en bereikte onder meer de magische grens van 100 competitiedoelpunten voor Rolder Boys. Zijn doelpunten droegen eraan bij dat de club in die periode twee maal naar de eerste klasse promoveerde.

Tegenover de komst van Hingstman staat het vertrek van Per Kirchhoff bij LTC. De jonge aanvaller komt volgend seizoen uit voor Rolder Boys.

Het LTC-bestuur laat weten de selectie verder intact te houden. ‘De overige selectiespelers hebben aangegeven volgend seizoen beschikbaar te zijn.’ Trainer Mike Kelly kan dan hoogstwaarschijnlijk ook weer beschikken over zijn aanvoerder Raphael Tuankotta, die nog altijd revaliderende is van een breuk in het scheenbeen.