Autotech Groen in Assen: voor alle auto- reparaties en storingsdiagnoses

Assen - Autotech Groen is in december vorig jaar van start gegaan in Assen. Eigenaar Mischa Groen is nast vakbekwaam automonteur een specialist in het stellen van diagnoses. Bij elektronicastoringen wel te verstaan.

Mischa is van jongs af aan gefascineerd door auto’s en dan met name de werking en reparatie daarvan. Wekelijks was hij als kind te vinden onder de autobrug, bij zijn opa in de schuur. Nadat Mischa de opleiding tot automonteur afrondde, werkte hij acht jaar als allround monteur en APK keurmeester.

Passie

De uitdaging met lastige storingen in auto-elektronica werd voor Mischa een ware passie. Door het volgen van specialistische cursussen en veel investering in eigen tijd heeft Mischa zich ontwikkeld tot specialist in storingsdiagnose. En met al die ervaring op zak is het nu tijd geworden om een eigen garage te beginnen.

In de werkplaats - voorzien van twee bruggen - beschikt Mischa over veel gespecialiseerde apparatuur waarmee hij vrijwel alle storingen kan vinden en oplossen. ‘Een heel enkele keer lukt dat niet. Als iemand hier komt met bijvoorbeeld een Ferrari, word het voor mij wat lastiger. Maar door mijn grote netwerk kan ik dan wel doorverwijzen naar de juiste collega.’

Altijd blijven leren

Daar waar veel garages storingsdiagnose een tijdrovende klus vinden, is het voor Mischa juist de mooiste kant van het vak. ‘Het ontbreekt garagebedrijven nog wel eens aan kennis, waardoor er dan onderdelen op de gok worden vervangen terwijl het echte probleem ergens anders ligt. Het is een vak waarin zoveel ontwikkeling zit, dat je eigenlijk altijd wel moet doorleren om bij te blijven.’

Zelf is Mischa dan ook net weer aan een 4-jarige deeltijdopleiding begonnen. Daarnaast volgt hij met grote regelmaat losse cursussen op zijn vakgebied.

Naast het opsporen van storingen is Autotech Groen ook een prima adres voor het algemene werk. Van onderhoud tot apk: Autotech Groen biedt een totaalpakket aan diensten. Dit betekent dat de klant, zowel zakelijk als particulier ook terecht kan voor zaken zoals onderhoudsbeurten, bandenmontage, het inleren van sleutels of het coderen van een trekhaak.

Heldere communicatie

In zijn werk houdt Mischa van heldere communicatie. ‘Ik vind het heel belangrijk dat het voor de klant 100 procent duidelijk is wat er aan de hand is met de auto. Zo kan men een bewuste keuze maken over het al dan niet laten uitvoeren van een reparatie. Sowieso geef ik eerlijk advies: als ik vind dat een reparatie eigenlijk te duur is ten opzichte van de waarde van de auto, of wanneer ik voorzie dat er binnen onafzienbare tijd andere kostbare reparaties nodig zullen zijn. Dit om te voorkomen dat er onverwacht hoge kosten achter weg komen.’

Zelf kennis maken met Autotech Groen? De klant ontvangt nu 10 procent korting op het eerste bezoek. 

Autotech Groen

Pottenbakkerstraat 38, A1

9403 VX Assen

06 122 176 23

www.autotechgroen.nl