Bevolkingsonderzoek Noord verplaatst van Smilde naar Assen

Vrouwen uit Bovensmilde in de leeftijd 50 tot 75 jaar krijgen komende maand een uitnodiging voor een borstonderzoek namens Bevolkingsonderzoek Noord. Dit jaar vindt het onderzoek niet plaats in Smilde, maar in Assen.

Het bevolkingsonderzoek borstkanker is een landelijk bevolkingsonderzoek, dat wordt uitgevoerd door vijf samenwerkende regionale screeningsorganisaties. Om goede resultaten te krijgen moet het bevolkingsonderzoek voor alle vrouwen in Nederland gelijk zijn. Momenteel zijn er regionale verschillen op het gebied van wachttijden. Om de verschillen te verkleinen, worden de beschikbare mobiele onderzoekscentra en het personeel volgens een andere indeling ingezet. Hierdoor is de standplaats Smilde, komen te vervallen.

Beilen

Vrouwen uit Bovensmilde en omgeving ontvangen binnenkort een uitnodiging om zich te laten onderzoeken in het mobiele onderzoekscentrum in Assen. Vrouwen uit Smilde, Hoogersmilde, Westerbork en omgeving krijgen vanaf augustus een uitnodiging om zich te laten onderzoeken in het mobiele onderzoekscentrum in Beilen.