De 5 populairste bedrijven in Groningen om stage te lopen

Aangeboden door: magnet.me

Een stageplek vinden is lang niet altijd even makkelijk voor studenten. Leuke stages liggen nu eenmaal niet voor het oprapen. Maar in Groningen zijn er wel degelijk interessante mogelijkheden voor studenten die op zoek zijn naar een stage in Groningen.

We zetten vijf van de populairste bedrijven in Groningen om stage te lopen op een rijtje.

Ballast Nedam

Voor een stage in de bouwkunde, voor uitvoering of als werkvoorbereider, kun je in Groningen uitstekend terecht bij Ballast Nedam. Dit is een groot bouw- en ontwikkelbedrijf met 1.900 werknemers. Het bedrijf realiseert uiteenlopende projecten, van kleinschalige tot grote infrastructurele werken of hoogbouw. Wil je leren over bouwen onder complexe omstandigheden, dan ben je in Groningen bij Ballast Nedam aan het juiste adres.

Rijksoverheid

De Rijksoverheid is een enorm apparaat en creëert aardig wat banen in Groningen, en dat biedt ook perspectieven voor stages. Zo kun je er bijvoorbeeld terecht voor een wo-stage fiscaal recht bij Grote Ondernemingen of een Hbo-meewerkstage accountancy. De Rijksoverheid is een uitstekende werkgever met doorgroeimogelijkheden, dus het loont zeker om daar alvast een voet over de drempel te hebben. En er zit natuurlijk ook nog wel enige eer in, want werk je bij de Rijksoverheid, dan werk je voor Nederland.

Accon AVM

Studeer je belastingrecht, dan kun je in Groningen terecht bij de Belastingdienst, maar ook in het bedrijfsleven. Bijvoorbeeld bij Accon AVM, een bedrijf dat overigens door heel Nederland gevestigd is en totaal zo’n 1.100 medewerkers telt. Hier kun je een stage belastingadvies doen voor een meer klantgerichte insteek dan bij de Belastingdienst. Accon AVM verleent advies en accountantsdiensten aan ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Deloitte

Een andere mogelijkheid op het gebied van belastingadvies en accountancy in Groningen is Deloitte. Hier kun je financieel-administratieve stages lopen, zoals een meewerkstage MKB Accountancy & Advies. Ook Deloitte is door heel Nederland gevestigd, verspreid over 15 kantoren, met een totaal van wel 6.000 medewerkers. Deloitte richt zich op het hogere segment van het MKB, van horecaondernemingen tot uitgevers, makelaarskantoren productiemaatschappijen. Medewerkers helpen klanten van Deloitte met de financiële bedrijfsvoering en adviseren we waar nodig.

AdResults

Zoek je een stage op het gebied van marketing en communicatie, dan kun je wellicht terecht bij AdResults. Dit is een relatief klein bedrijf van rond de 20 medewerkers dat zich inzet ter ondersteuning van e-commerce retailers en brands op het gebied van SEA, SEO, Social advertising en Marketplaces. Een zeer relevante plek om kennis en ervaring op te doen dus.

Dit is natuurlijk slechts een greep uit het aanbod van stagebedrijven in Groningen. Klik op de link voor om actuele stages in Groningen te bekijken.