Drents Museum in Assen doet ook mee aan de pilot sneltesten en kan op 19, 20 en 21 april bezocht worden

Het Drents Museum mag op 19, 20 en 21 april worden bezocht door Museumkaarthouders, op vertoon van een negatieve coronasneltest.

Samen met zestien andere musea doet het Drents Museum mee aan een pilot waarmee het ministerie van OCW de inzet van sneltesten in de culturele sector wil onderzoeken. Zo wordt zichtbaarder of sneltesten kan helpen het maatschappelijk leven weer op gang te brengen. De pilot wordt gehouden in de Nationale Museumweek, van 19 tot en met 25 april 2021.

Sneltest

Mensen met een Museumkaart kunnen in de week van 12 april een tijdvak reserveren bij het museum van hun keuze op www.museum.nl. Wie een tijdvak reserveert, ontvangt een link om een afspraak voor een gratis sneltest te maken. Ook mensen met een Museumkaart die “verlopen” is na 14 december 2020, mogen meedoen. Een bezoek aan het museum is alleen mogelijk op vertoon van een Museumkaart, ticket én de negatieve sneltest.

Tijdens de pilot blijven de coronamaatregelen van toepassing in het museum. Zo geldt de anderhalve metermaatregel, zijn mondkapjes verplicht en zijn er (vaste) looproutes aanwezig. Ticketverkoop gaat volgende week via museum.nl van start.

Henk Helmantel - Meesterschilder

In het Drents Museum zijn diverse tentoonstellingen te zien die in verband met de coronacrisis zijn verlengd, waaronder Henk Helmantel – Meesterschilder, in de grote zaal.

Tekst loopt door onder de foto.

Minerva meets Leipzig

De schilderijen van Matthias Weischer, een van de meest opvallende vertegenwoordigers van de hedendaagse Duitse schilderkunst, zijn te zien in de Abdijkerk.

De tentoonstelling Minerva meets Leipzig zal voor het eerst voor publiek te zien zijn. In deze tentoonstelling – te zien tot en met 9 mei 2021 – presenteert Drents Museum een selectie kunstwerken uit eigen collectie van kunstenaars die hun opleiding sinds 1960 aan deze kunstacademies genoten.