Vind je nieuwe baan in de omgeving van Assen

Aangeboden door: werkzoeken.nl

Assen kent tal van leuke werkgevers, die momenteel vacatures beschikbaar hebben voor geschoolde werkzoekenden. Ben jij ook op zoek naar een nieuwe uitdaging? Of heb je bijvoorbeeld onlangs je baan verloren ten gevolge van de coronacrisis?

Kijk eens op de website Werkzoeken. Je vindt er tal van uitdagende vacatures in Assen en de omgeving hiervan. Beperk je niet tot de beschikbare vacatures in Assen zelf, maar kijk bijvoorbeeld ook eens naar het werk dat wordt aangeboden in plaatsen als Groningen en Zwolle. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je een functie vindt die bij je past.

Bepaal je doelstellingen en ambities 

Werk zoeken begint vaak bij het bepalen van je doelstellingen en ambities. Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om leiding te geven aan een groep teamleden? Vind je het uitdagend om op een steeds grotere vrachtwagen te mogen rijden? Door je doelstellingen en ambities vast te stellen, kun je richting geven aan het zoeken naar een geschikte vacature. Houd er rekening mee, dat je een doelstelling vaak niet in een keer behaalt. Het is verstandig een route uit te stippelen, waarbij je verschillende kleine stappen zet. Dit kan betekenen dat je in de komende jaren nog eens van baan zal moeten wisselen. Het helpt je het werk leuk en uitdagend te houden! 

Kies een sector waarbinnen je aan de slag wilt gaan

Niet alleen is het belangrijk om richting te geven aan het type functie wat je zoekt. Denk ook na over de sector waarbinnen je wilt werken. Denk aan het verschil tussen de medische en logistieke sector. Kijk hierbij ook naar het verschil tussen de publieke en private sector. Er zitten een aantal grote verschillen tussen beide sectoren. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat bedrijven in de private sector altijd gericht zijn op het verhogen van hun winst. Daar waar men van de publieke sector zegt, dat partijen trager zijn door het ontbreken van de wil om hun winst te verhogen. Deze organisaties maken immers geen winst. 

Solliciteer op verschillende functies 

Nu je een goed beeld hebt van vacatures en functies die bij jou passen, is het zaak om te gaan solliciteren. Beperk je hierbij niet tot een enkele vacature, maar solliciteer op verschillende functies. Op deze manier wordt het makkelijker om de functies of werkgevers die ze aanbieden met elkaar te vergelijken. 

Tip: hergebruik stukken uit je motivatiebrief! Zo hoef je deze niet voortdurend opnieuw te schrijven.