Dit zijn de vloerkleden trends voor 2021

Aangeboden door: Kwantum

Met een vloerkleed breng je eenvoudig meer sfeer en gezelligheid in een ruimte. Of dat nou je woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor is. Omdat er kleden verkrijgbaar zijn in iedere stijl, is er altijd wel een exemplaar te vinden dat perfect past bij jouw interieur. Vind je het lastig om een goede keuze te maken?Laat je inspireren door de vloerkleden trends van 2021. Hier lees je er alles over.

Geometrische prints

Wil je een modern of Scandinavisch interieur een speelse touch geven? Voeg dan een vloerkleed toe met een geometrische print. Denk aan een zigzag patroon, ruiten of een ander creatief lijnenspel. Kies voor een neutrale kleur als grijs, wit of beige zodat het geheel niet te druk oogt. Je kunt zo’n geometrisch vloerkleed kopen bij Kwantum voor een aangename prijs.

Ronde vloerkleden

De meeste mensen kiezen voor een rechthoekig vloerkleed. Maar dit jaar mag je ook eens uit deze comfortzone stappen door te kiezen voor een ronde variant. Het is een verrassend contrast met allerlei strakke meubels, maar ook een mooie toevoeging als het interieur van zichzelf al een speelse uitstraling heeft.

Vintage look

Vintage vloerkleden zijn al een hele tijd populair. Ook in 2021 kunnen we er nog geen genoeg van krijgen! De traditionele rode Perzische tapijten maken wel vaker plaats voor een kleed met donkere of sobere kleuren. Vooral donkerblauw, donkergroen en grijs zijn goede keuzes bij deze vintage stijl. Het vloerkleed mag bovendien echt zichtbare ‘slijtageplekken’ hebben voor een geleefde look.

Natuurlijke materialen

Dit jaar komen er steeds meer natuurlijke materialen terug in het interieur. Ook de vloerkleden trends haken hierop in. Ga bijvoorbeeld voor een zacht vloerkleed van wol, een kleed van jute of een bijzonder materiaal als zeegras. Het materiaal komt het beste tot z’n recht in een neutrale kleur.

Bloemenprints

Deze vloerkleden trend valt niet direct bij iedereen in de smaak, maar is wel een hele romantische toevoeging aan je woonkamer: een vloerkleed met bloemenprint! Bij voorkeur zo realistisch mogelijk. Ook botanische prints met bladeren in plaats van bloemen zijn een mooie optie.

Mix & match vloerkleden

Tot slot mag er gemixt worden met allerlei verschillende kleuren, vormen en stijlen. Leg bijvoorbeeld twee vloerkleden over elkaar heen voor een leuk effect in de zithoek. Of ga voor een vloerkleed dat zelf al bestaat uit verschillende materialen en texturen. Je hoeft vooral niet bang te zijn om te experimenteren.